Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2011 - Anul XVI, nr. 167 (4765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Pro Lex": Examenul de la vamă nu a fost foarte dificil, dar nu a respectat bibliografia

Luni, 18 Iulie 2011 (16:25:34)

Examenul de la Autoritatea Naţională a Vămilor nu a fost foarte dificil, dar nu a respectat bibliografia, iar diferenţa între angajaţi se va face în urma interviului, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele sindicatului "Pro Lex", Voinea Negoiţă.

Potrivit lui Negoiţă, subiectele nu au fost date conform bibliografiei. "Oamenii de la financiar-contabil au avut aceleaşi subiecte ca cei de la operaţiuni vamale. S-au dat aceleaşi subiecte pe funcţii diferite, angajaţii având bibliografie diferită pentru acest examen", a precizat Voinea Negoiţă.

O altă neregulă în opinia liderului sindical este aceea că atât foile de examen, cât şi pixurile cu care se dă acest examen aparţin ANV, sigilându-se doar colţul din dreapta sus al foii. "Dacă ei îţi dau pixul lor nu ai garanţia că nu îţi încercuieşte cineva un răspuns, pentru că se sigilează doar colţul din dreapta sus a lucrării, nu toată lucrarea", a mai spus Negoiţă.

Liderul sindical consideră că, în aceste condiţii, diferenţierea între angajaţi se va face în urma interviului.

Peste 550 de angajaţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) au susţinut luni un examen scris de testare profesională, în urma căruia se vor stabili persoanele care vor ocupa 317 posturi disponibile în cadrul mai multor direcţii judeţene.

Examenele fac parte din procesul de reorganizare a instituţiei şi se desfăşoară la nivel naţional în patru centre de testare profesională, respectiv la Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara, în perioada 18-20 iulie.

În centrul de testare Bucureşti susţin examenul personalul vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor - aparat central, Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa şi structurile subordonate.

La Iaşi susţin examenul angajaţiii din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi şi structurile subordonate.

În Clujau susţin examenul personalul vamal din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov şi structurile subordonate.

În centrul de testare Timişoara susţin examenul personalul vamal din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova şi structurile subordonate.

La începutul lunii iunie Guvernul a decis desfiinţarea a 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. La Autoritatea Naţională a Vămilor, numărul de posturi care urmează să fie desfiinţate este de 1.427, din care 600 ocupate.

În urma restructurării, personalul ANV va fi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceea ce înseamnă o reducere cu 31%.

Săptămâna trecută a avut loc examenul scris pentru angajaţii Gărzii Financiare, iar rezultatele au arătat că din totalul celor 740 de candidaţi înscrişi 42, sau 5,7% din total, nu au obţinut note de trecere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Pro Lex": Examenul de la vamă nu a fost foarte dificil, dar nu a respectat bibliografia.
 Vizualizări articol: 1237 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Pro Lex": Examenul de la vamă nu a fost foarte dificil, dar nu a respectat bibliografia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei