Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2011 - Anul XVI, nr. 167 (4765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprecieri

Turiştii francezi, impresionaţi de Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava a produs o puternică impresie în rândul unor turişti veniţi în vacanţă. Un grup de 20 de persoane aflate în vizită în Bucovina a avut doar cuvinte de laudă despre zonă, oameni, mâncare şi obiceiurile populare. Chiar dacă au plecat de acasă cu o oarecare strângere de inimă, aşteptându-se la ce e mai rău, turiştii şi-au schimbat rapid părerea despre Suceava şi România.

Josiane Ritou spune că este pentru prima oară în Bucovina, dar le va recomanda şi altor prieteni să-şi treacă în agendă acest colţ al Europei. „Mă aşteptam să fie mult mai rău, dar ceea ce am văzut aici mi-a întrecut orice aşteptări. Primirea oamenilor a fost călduroasă, iar modul în care am fost trataţi ne-a încântat”, a mărturisit Josiane Ritou.

Trecuţi binişor de prima tinereţe, turiştii francezi au regăsit în Bucovina obiceiuri şi lucruri pe care credeau că nu o să le mai vadă vreodată în realitate.

„Aici am descoperit cum e viaţa la ţară adevărată. Am văzut şi cum se munceşte la câmp, am observat şi costumele populare din zonă, şi pot spune că totul mi-a plăcut”, a spus Ginette Thoreau.

Impresionaţi au rămas francezii nu doar de frumuseţile zonei, ci şi de oborul de la Vicovu de Sus, unde s-au fotografiat cu localnicii şi au cumpărat brânză de oaie, dar şi de mina de sare de la Cacica.

Veniţi din regiunea Poitiers, cei 20 de turişti sunt membri ai unui club de drumeţii şi îşi propun să ajungă în cât mai multe locuri din lume. Pentru cei 800 de euro plătiţi pentru opt nopţi de cazare, inclusiv trei mese pe zi, şi transportul cu avionul, francezii sunt de părere că Bucovina este o destinaţie ieftină, care merită văzută şi că alţi europeni ar trebui s-o includă ca destinaţie turistică.

Pascal Garnier, un francez stabilit la Putna şi care se ocupă cu promovarea Bucovinei în ţara sa natală, crede că fiecare început este mai greu.

„Fiecare grup de turişti care vine în zonă înseamnă reclamă în exterior, un pas înainte pentru a promova Bucovina şi România ca destinaţie de vacanţă. Posibilităţi de a face turism sunt, dar trebuie doar valorificate”, a declarat Pascal Garnier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turiştii francezi, impresionaţi de Bucovina.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 18 voturi
Turiştii francezi, impresionaţi de Bucovina4.7518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Macar strainii cunosc[citesc]istoria... trimis de
(18 iul 2011, 13:53:17
impresionati de farama de Bucovina ce a ramas neocupata,nu de acea Bucovina inventata de Flutur[dincolo de "granita"]ajunsa in sudul judetului Suceava!!!ramane sa-si voteze pdl-istii regiunile si flutur va domni peste o bucovina a lui,cu capitala ...unde?
2.   Decat la iasi... trimis de
(18 iul 2011, 13:57:52
ma pricep eu sa raspund nepriceputule,"in inima bucovinei,gura humorului"
2.1  RE: Decat la iasi... trimis de
(18 iul 2011, 16:30:37
bre da ne lasi cu humorul tau? ceilalti suceveni incep deja sa se enerveze pe fixul lui flutur cu humorul..
Aveti grija ca va invadeaza pelerinii.. fugiti (la vatra dornei ca e mai frumos)
3.   Dacum trimis de
(18 iul 2011, 14:32:32
Sunt sg. ca le-au cazut plombele de uimiti ce au fost.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei