Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2011 - Anul XVI, nr. 167 (4765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Cele mai multe angajări în administraţia publică se fac în localităţi conduse de PSD

Luni, 18 Iulie 2011 (18:48:51)

Cele mai multe angajări în administraţia publică locală vizează localităţi conduse de primari ai PSD, respectiv 256, abia pe locul al doilea situându-se localităţile conduse de PDL, anume 250, precizează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

"În cadrul şedinţei de Guvern din data de 13 iulie, a fost aprobată ocuparea unui număr de 689 posturile vacante unice în cadrul instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice locale, dintre care un număr de 250 de posturi în localităţi conduse de primari ai PDL, alte 256 în localităţi conduse de primari ai PSD, 124 în localităţi conduse de PNL, 33 UDMR şi 26 de posturi în localităţi conduse de alte formaţiuni politice", precizează MAI, într-o reacţie transmisă MEDIAFAX.

Reprezentanţii ministerului subliniază că decizia privind scoaterea la concurs a unor posturi aparţine instituţiilor şi autorităţilor administraţiei publice locale, avându-se în vedere necesitatea încadrării în limitele bugetare, precum şi importanţa şi obligativitatea asigurării continutăţii serviciilor publice la parametrii normali.

Guvernul a avizat ocuparea a aproape 700 de posturi în administraţia locală, în principal în localităţi conduse de primari ai PDL, cheltuielile de personal aferente acestor angajări depăşind opt milioane lei, releva un document oficial obţinut de MEDIAFAX.

Locurile care vor fi astfel ocupate în administraţia publică locală sunt posturi vacante unice şi vor fi destinate funcţionarilor publici (291 posturi) şi personalului contractual (398 posturi).

În document se susţine că posturile vacante unice care urmează să fie ocupate beneficiază de finanţare.

La sfârşitul anului trecut, Guvernul a decis, în urma negocierilor cu FMI, să blocheze şi în 2011 posturile din administraţia publică, prin angajarea doar a unui funcţionar la şapte posturi eliberate, motivând cã ieşirea din recesiune este "înceată", iar spaţiul fiscal pentru impulsionarea economiei este mic.

Surse guvernamentale au declarat atunci agenţiei MEDIAFAX că Guvernul ia în calcul modificarea ulterioară a acestei prevederi, pentru a reglementa şi "posturile unice" prevăzute în instituţiile publice ale administraţiei publice centrale sau locale.

Ulterior, în primăvara acestui an, Guvernul a eliminat restricţiile de angajări pentru autorităţile locale, stabilind ca ocuparea de posturi dintr-o autoritate locală să fie efectuată prin luarea în calcul a tuturor posturilor vacante la nivel judeţean, nu doar din instituţia respectivă, iar la angajare sã fie acordată prioritate pentru posturile unice, pentru care nu se impune regula de un salariat la şapte locuri vacantate.

Decizia a fost luată pentru a permite în special primăriilor cu un număr redus de personal sã efectueze angajări.

Executivul a argumentat că decizia permite angajări pe posturile unice în cazul autorităţilor locale care au salariaţi puţini şi întâmpină, din aceastã cauză, dificultăţi în desfăşurarea activităţii.

Conform Guvernului, un post unic reprezintă acel post ale cărui atribuţii, prin conţinutul şi natura lor, nu pot fi preluate de alt angajat.

Ocuparea posturilor unice în cadrul autorităţilor locale poate fi aprobată de ordonatorul principal de credite numai cu avizul Guvernului, proceduri iniţiate la propunerea prefecţilor, pe baza solicitărilor ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale.

În urmă cu o lună, Guvernul a acceptat propunerea Ministerului Administraţiei şi Internelor de ocupare a altor peste 300 de posturi vacante din instituţiile şi autorităţile administraţiei publice locale din 26 de judeţe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Cele mai multe angajări în administraţia publică se fac în localităţi conduse de PSD.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: Cele mai multe angajări în administraţia publică se fac în localităţi conduse de PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei