Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2011 - Anul XVI, nr. 167 (4765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS: Peste 105.000 candidaţi înscrişi la a doua sesiune de bacalaureat înainte de corigenţe

Luni, 18 Iulie 2011 (18:47:54)

Peste 105.000 candidaţi au fost înscrişi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, înainte de perioada de corigenţe din august, cu aproape 30.000 mai mult faţă de testul similar din 2010, arată datele centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Este vorba despre 106.854 candidaţi înscrişi înainte de sesiunea de corigenţe din august. După corigenţă numărul celor care s-ar putea înscrie la bacalaureat ar putea ajunge la 107.000 candidaţi.

La sesiunea de bacalaureat din iunie-iulie 2011 au fost înscrişi peste 212.000 de candidaţi, dintre care s-au prezentat la examen aproape 205.000. De la probele examenului au fost eliminaţi 895 candidaţi, care nu mai pot participa la examen în sesiunea din toamna lui 2011 şi nici la cea din vara lui 2012.

Înaintea contestaţiilor erau promovaţi 90.765 de candidaţi (44,47%). După contestaţii, ponderea celor care au reuşit la bacalaureat a crescut la 45,72%, cu 1,25% mai mult.

În sesiunea 2010, la a doua sesiune de bacalaureat au fost înscrişi 71.121 de candidaţi.

Cei care speră la o a doua şansă vor veni, din 22 august, la probele orale. Vor fi evaluaţi în 22-23 august la limba română, în 22-24 la limba maternă, în 23 -24 august la o limbă străină şi în 25 - 26 august la competenţele digitale obţinute în timpul studiilor.

Sfârşitul lunii august şi începutul lui septembrie încep probele scrise, acolo unde în vară au fost cei mai mulţi picaţi la bacalaureat. Candidaţii vor fi în sălile de examen în 29 august pentru proba la Limba şi literatura română, în 30 august pentru Limba şi literatura maternă, în 31 august pentru proba obligatorie a profilului şi în 2 septembrie pentru proba la alegere a profilului şi specializării.

Ministrul Educaţiei nu a ezitat să anunţe din nou, la fel ca la proaspăt încheiata sesiune, toleranţă zero faţă de fraudă.

"La sesiunea din toamnă va fi o mare greşeală să scădem standardele. Elevii care astăzi nu au reuşit la examenul de bacalaureat pot să îl ia în toamnă dacă vor învăţa, dacă se vor pregăti, dacă vor munci serios. Standardele nu vor fi scăzute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelaşi", le transmite ministrul Daniel Funeriu celor care vor susţine o nouă testare.

Şi pentru că sunt mai puţini candidaţi, inspectorii şcolari trebuie să găsească soluţii pentru a-i grupa pe tineri în sălile care au sistem de supraveghere.

Examenul trebuie organizat "preponderent" în sălile dotate cu sistem de supraveghere, deşi nu există o corelare directă între prezenţa camerelor web şi numărul candidaţilor care nu au reuşit la examen, spunea recent ministrul, care mizează şi pe răspunsul bun pe care l-a avut din partea dascălilor în prima sesiune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS: Peste 105.000 candidaţi înscrişi la a doua sesiune de bacalaureat înainte de corigenţe.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS: Peste 105.000 candidaţi înscrişi la a doua sesiune de bacalaureat înainte de corigenţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei