Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2011 - Anul XVI, nr. 130 (4728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Festivitate de deschidere

Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala „Dom Polski” Suceava a găzduit ieri festivitatea de deschidere a primei ediţii a Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, manifestare care reuneşte în premieră sub aceeaşi cupolă muzica, artele plastice şi literatura.

 

„Bun venit în frumoasa Bucovină!”

Festivitatea, care a debutat cu proiecţia unui film dedicat compozitorului Ciprian Porumbescu, a reunit oficialităţi şi reprezentanţi ai organizatorilor, invitaţi şi concurenţi ai evenimentelor circumscrise acestei manifestări care, aşa cum a subliniat directorul Centrului Cultural Bucovina, prof. Sever Dumitrache, „se realizează la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur”.

Gheorghe Flutur a fost şi cel care a adresat celor prezenţi salutul de „Bun venit în frumoasa Bucovină!”, punând accentul pe „obligaţia de a comemora, omagia şi respecta personalităţile din Bucovina”.

Referindu-se la festivalul care poartă numele compozitorului bucovinean, Gheorghe Flutur şi-a exprimat încrederea că această manifestare, care poate are acum „un debut timid”, va avea cu siguranţă anvergură la ediţiile următoare şi-şi va găsi „un loc binemeritat între marile evenimente culturale”.

 

„Se adaugă o nestemată valorilor spirituale ale Bucovinei”

De fapt, aşa cum a remarcat şi inspectorul general adjunct al IŞJ Suceava prof. Mihai Vitcu, prin organizarea acestui nou festival european „se adaugă o nestemată valorilor spirituale ale Bucovinei”.

Valori la care a făcut referire şi compozitorul şi muzicologul Viorel Munteanu, preşedintele juriului prestigiosului Concurs de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”, manifestare circumscrisă Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, care, ajuns la cea de-a XXXII-a ediţie, se bucură de apreciere la nivel internaţional.

„Lira de Aur”, o competiţie care, cu câţiva ani în urmă, când era ameninţată cu suspendarea din lipsă de fonduri, a fost salvată prin intervenţia primarului municipiului Suceava, Ion Lungu. Aşa cum a spus edilul Sucevei, „Lira de Aur este pentru oraş unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului”.

 

„Un eveniment cultural european şi internaţional”

Directoarea Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, prof. Marielena Pancu, a făcut o serie de precizări privind organizarea şi modul de derulare a concursului „Lira de Aur”. Mulţumind preşedintelui Gheorghe Flutur, care „a stimulat competiţia” prin majorarea Marelui Premiu de la 300 la 1.000 de euro, directoarea colegiului sucevean a anunţat componenţa juriului, „care cuprinde personalităţi cunoscute ale lumii muzicale”, şi a subliniat participarea unui număr de 137 de concurenţi din 13 judeţe, municipiul Bucureşti şi Chişinău - Republica Moldova.

Prezent la festivitate, Ex. Sa consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boeciko, a remarcat organizarea unui „eveniment cultural european şi internaţional”, care poartă numele unui compozitor român bucovinean prieten cu profesorul şi compozitorul ucrainean Isidor Vorobchievici, şi a precizat că, la ediţia următoare, la concursul „Lira de Aur” vor participa şi concurenţi din Ucraina.

„Suntem în stare - a încheiat prof. Sever Dumitrache - să putem spune că prima ediţie a Festivalului European al Artelor <Ciprian Porumbescu> este deschisă!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 1964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 11 voturi
Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu”3.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei