Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2011 - Anul XVI, nr. 130 (4728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Vremuri tulburi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca de obicei, soarta crudă face ca această rubrică să fie scrisă cu câteva ore înainte de singura chestie care ne interesează pe toţi în aceste momente, meciul cu Bosnia. Tocmai de aceea, nici n-am să mă angajez în speculaţii pe acest subiect, amintind doar că pentru a nu ştiu câta oară în ultimii zece ani (cei scurşi de la catastrofa istorică, 1-1 cu Slovenia – apropo: am revăzut săptămâna asta acel meci; Doamne, ce fotbal luminos avea România, ce faze uluitoare de atac, ce tehnică şi ce viteză!) oscilez între dorinţa de victorie (şi implicit noi speranţe – de fapt, noi iluzii! – de calificare) şi cea de înfrângere la scor, care să-l trimită acasă pe neisprăvitul de selecţioner. Însă gândul că dacă se cară Răzvan ne-am putea pricopsi cu Oli mă face să doresc mai mult ca oricând victoria. Haios ar fi un 1-1: să vedeţi atunci calcule cum că am mai avea 0.73% şanse matematice de calificare, declaraţii de tipul: „am pierdut o bătălie, nu şi războiul”, „numai ghinionul n-ea privat de o victorie pe care o meritam” şi mai ales „numai un laş ar demisiona la greu, eu rămân aici, lângă echipă, şi la bine, şi la rău”.

Cum ziceam în titlu, sunt vremuri tulburi nu doar la noi, ci peste tot în lume: Blatter se autorealege în moţul bandei de infractori planetari, recurgând la şantaj şi ameninţări, în timp ce Anglia, inventatoarea „fenomenului”, nu dă doi bani pe votul măsluit de la FIFA. În acest timp, în Italia mai vine un val de arestări pentru meciuri trucate, ceea ce nu mai miră deja pe nimeni: e boală fără leac şi, la urma urmei, cu cât o fi mai nocivă decât falsificarea alegerilor de la FIFA? Ca atare, nu ne mai miră nici că în România, după ce s-a comis atrocitatea împotriva Timişoarei aceeaşi bandă de oficiali, în moţ cu Naşu’ şi Corleone caută acum nişte căi de ieşire din rahatul ăsta mare şi împuţit. Mă întreb cât de jigodie ori cât de şantajabil este acest imbecil numit Duru încât să declare cu seninătate, la TV, că „poate am greşit, dar s-au mai făcut astfel de greşeli la FRF”. Nebunia e că „greşeala” asta face vreo 10-12 milioane de euro pentru păgubiţi, bani pe care sunt gata să pariez că într-o (bună!?) zi va fi somat să-i deconteze nu javra de Naşu’, nici jigodia de Corleone, ci boul de Duru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vremuri tulburi.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vremuri tulburi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei