Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2011 - Anul XVI, nr. 130 (4728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Conferinţă de presă

Proiectul „Bibliotecile - Porţi deschise spre cunoaştere”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în parteneriat cu Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională “M. Ivasiuc” Cernăuţi (Ucraina), Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei, a demarat, începând cu data de 7 mai 2011, implementarea proiectului „Bibliotecile - Porţi deschise spre cunoaştere”, care se va desfăşura pe parcursul a 12 luni şi va avea o valoare totală de 97.000 de euro (echivalentul a 395.857 de lei, curs InforEuro luna mai 2011).

Ieri, la Biblioteca Bucovinei a avut loc o conferinţă de presă comună, la care au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava, ai Bibliotecii Bucovinei ,,I.G. Sbiera” Suceava, ai Bibliotecii Ştiinţifice Regionale ,,M. Ivasiuc” Cernăuţi, ai Muzeului Bucovinei şi ai unor administraţii publice din localităţile care vor avea biblioteci implicate în activităţile ce se vor desfăşura pe parcursul proiectului.

 

Obiectivele urmărite prin implementarea acestui proiect

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie a subliniat obiectivele urmărite prin implementarea acestui proiect, care se referă la întărirea cooperării româno-ucrainene în domeniul educaţional-cultural între comunităţi şi între instituţiile publice în vederea dezvoltării regiunii de graniţă Suceava (România) - Cernăuţi (Ucraina); dezvoltarea cadrului de cooperare între bibliotecile publice din regiunea transfrontalieră Suceava - Cernăuţi; îmbunătăţirea capacităţilor instituţiilor cultural-educaţionale din zona de frontieră Suceava - Cernăuţi în dezvoltarea şi implementarea proiectelor durabile comune; dezvoltarea interculturalităţii prin cunoaşterea şi promovarea moştenirii spirituale şi culturale comune în cadrul bibliotecilor publice din zona transfrontalieră Suceava - Cernăuţi.

 

Activităţile care vor fi organizate

Directorul bibliotecii publice sucevene, Gabriel Cărăbuş, a prezentatproiectul şi activităţile care se vor organiza în cadrul acestuia:

„Interferenţe culturale”- vor fi organizate dialoguri interculturale, expoziţii de carte şi se vor crea două „biblioteci mobile”, care vor însuma circa 2.000 de cărţi în limba română şi ucraineană (acordând împrumut de carte minorităţilor române din regiunea Cernăuţi şi ucrainene din judeţul Suceava);

„Perfecţionarea accesului la informare şi educaţie prin dezvoltarea serviciilor noi în biblioteci”- prin organizarea seminarului “Biblionet - lumea în biblioteca mea” şi a conferinţei ,,Bibliotecile publice contemporane şi potenţialul informaţional”; 

„Paşi pentru cunoaşterea istoriei şi culturii Bucovinei”- prin care se va urmăridezvoltarea interculturalităţii prin cunoaşterea şi promovarea moştenirii spirituale şi culturale comune în cadrul bibliotecilor publice în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuţi;

„Editarea şi publicarea revistei bilingve <Bibliotecile – Porţi deschise spre cunoaştere> şi diseminarea acesteia”.

La rândul său, Antonina Ivanitska, directoarea Bibliotecii Ştiinţifice Regionale „M. Ivasiuk” Cernăuţi, a accentuat importanţa proiectului pentru comunităţile de români din regiunea Cernăuţi şi pentru comunităţile de ucraineni din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul „Bibliotecile - Porţi deschise spre cunoaştere”.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Proiectul „Bibliotecile - Porţi deschise spre cunoaştere”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei