Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iun 2011 - Anul XVI, nr. 130 (4728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cauzele reale ale bolilor

Dacă dorim să ne păstrăm echilibrul psiho-emoţional  sau să ne vindecăm o afecţiune somatică, este indicat să fim atenţi atât la alimentaţie cât şi la modul propriu de gândire şi interpretare a ceea ce ni se întâmplă.

Pentru o stare de sănătate bună este necesar ca stilul de viaţă de zi cu zi, să îmbine armonios caracteristicile activităţilor profesionale în care suntem implicaţi,  cu ceea ce mâncăm.

Dar mai presus de toate se află reacţiile emoţionale pe care le avem în diferite circumstanţe şi modul propriu de a gândi. Acestea, în caz de boală, ne pot aduce vindecarea foarte rapidă sau cronicizarea afecţiunii.

În acelaşi timp, medicina naturistă psihosomatică ne sfătuieşte ca în caz de boală, să ne privim cu obiectivitate şi să conştientizăm ce tipare de gândire şi comportamentale negative, s-au repetat suficient de mult timp, încât corpul să fie nevoit să ne atenţioneze printr-o afecţiune.

În cazul unei boli care apare, incursiunea în noi înşine trebuie să fie detaşată, obiectivă şi riguroasă. 

Tărâmul minţii şi al inimii este extrem de tulburător şi fascinant, iar modul de prelucrare a informaţiilor este propriu fiecărei persoane, deşi există  o structurare şi anumite legităţi naturale ale planului mental şi emoţional – aceleaşi pentru toate fiinţele umane.

Activităţile realizate de creier sunt mult mai sofisticate decât cele ale unui computer. Analizând modul de funcţionare a calculatoarelor vom putea înţelege, într-o oarecare măsură, modul în care funcţionează gândirea umană. Aşadar, orice gând, intenţie sau dorinţă, stare emoţională care apare la un moment dat în minte sau în plan emoţional, în funcţie de conţinutul său, va fi direcţionată spre un anumit organ, parte a corpului, pentru concretizare. Ceea ce determină locul şi modalitatea de concretizare, prin acţiune la nivel de organ sau de comportament, a gândurilor şi dorinţelor este tocmai conţinutul acestora şi intenţiile profunde existente.

Majoritatea metodelor terapeutice de tratare a diverselor afecţiuni îndepărtează manifestările nedorite ale lor, la nivel de simptome, dar nu elimină şi cauza reală.

Tratarea definitivă a acestor afecţiuni se realizează printr-o abordare complexă a lor, atât fizică – prin tratamente naturiste cu plante vindecătoare, cure terapeutice, exerciţii de armonizare a meridianelor energetice, cât şi psihoemoţională, pentru a înţelege şi a corecta atitudinea, comportamentul nearmonios care a determinat apariţia lor.

Orice boală trebuie privită ca pe un ajutor în transformare şi evoluţie. Trebuie doar să avem curajul şi sinceritatea de a privi în interior, în oglinda sufletului nostru şi de a ne vedea „micii monştri”, deoarece orice perturbare a sănătăţii este de fapt o reflectare a problemelor din tărâmul emoţiilor şi al minţii, cu care ne confruntăm zi de zi.

Transformarea prin conştientizare a acestor probleme, ne va aduce nu numai o stare de sănătate foarte bună, ci şi o alchimizare la nivel de suflet.

 

Psih. Mihai MOISOIU 
psiholog – psihologie clinică
terapeut - terapii alternative
tel: 0753937223
e-mail: training.reality@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cauzele reale ale bolilor.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Cauzele reale ale bolilor4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei