Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2010 - Anul XV, nr. 225 (4516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La 90 de ani

Omagierea unui om-instituţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a VII-a ediţie a Salonului Literaturii Române din Bucovina, care s-a desfăşurat ieri la Suceava, a avut ca moment axial omagierea  academicianului Dimitrie Vatamaniuc, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani.

Întâmpinat cu aplauze şi cu flori, distinsul academician a fost onorat cu un „Laudatio”, rostit de prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, şi cu discursuri şi mesaje de viaţă lungă prezentate de oficialităţi şi reprezentanţi ai unor  instituţii şi asociaţii culturale.

Apreciat pentru întreaga sa activitate de eminescolog, de cercetător şi istoric literar, Dimitrie Vatamaniuc a fost omagiat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, de criticii şi istoricii literari Nicolae Georgescu şi Mircea A. Diaconu, de scriitorul şi jurnalistul Dumitru Ilisei şi de preşedinţii unor fundaţii şi societăţi culturale - preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni, Constantin Arcu, preşedintele Fundaţiei Culturale a Bucovinei, Dumitru Cucu, preşedintele Fundaţiei Biblioteca „Mioriţa” - Câmpulung Moldovenesc, Ion Filipciuc.

Ca mai tânăr eminescolog, prof. univ. dr. Nicolae Georgescu, a spus că toţi eminescologii se trag „din pulpana” distinsului cărturar Dimitrie Vatamaniuc, iar proiectatul Institut Eminescu, dacă se va materializa, n-ar putea să poarte alt nume decât cel al acad. Dimitrie Vatamaniuc, care a continuat şi a finalizat uriaşa muncă de tezaurizare a operei eminesciene începută de Perpessicius.

În acest sens, dar şi pentru imensa cantitate de informaţie acumulată pe parcursul vieţii de cărturarul bucovinean, el a subliniat că momentul vizează omagierea unui om-instituţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omagierea unui om-instituţie.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Omagierea unui om-instituţie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei