Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mai 2010 - Anul XV, nr. 112 (4403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Drame nespuse

Afganistan: între jucării şi război

Aseară a fost vernisată la Iulius Mall expoziţia cu vânzare a unor fotografii surprinse de jurnalistul Florin Ghioca în Afganistan. Imaginile au fost surprinse în patru călătorii în zona de conflict, între 2007 şi 2009. Încurajat de succesul obţinut la Bucureşti şi Cluj, unde a avut mii de vizitatori, Florin Ghioca aduce colecţia “Copiii Războiului - Afganistan” şi la Suceava. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru achiziţia de hăinuţe, jucării şi alimente destinate copiilor victime ale războiului din Afganistan. Până pe 24 mai 2010 va sta pe simeze expoziţia de fotografie. Într-un interviu realizat de redactorii site-ului „9am”, Florin Ghioca a explicat ce anume l-a impresionat în vizitele întreprinse în Afganistan.

„Copiii din Afganistan sunt frumoşi şi în ochii lor citeşti foarte multe, sunt foarte expresivi. Se diferenţiază prin drama pe care o trăiesc zilnic, prin sărăcia pe care sunt obligaţi să o suporte. Însă un zâmbet al unui copil afgan ridică soarele pe cer, mai ceva ca în istorisirile lui Creangă. E mare lucru să poţi să faci un copil afgan să râdă. Noi am reuşit asta, chiar dacă nu la un nivel foarte mare. Poate că este o picătură într-un ocean, însă sunt fericit că i-am făcut pe cei 200 de copii din Qalat, care au primit ajutoare, să aibă o iarnă mai călduroasă şi mai frumoasă un pic. Şi ca să lămuresc problema, pentru că mulţi oameni m-au întrebat, în Afganistan nu e cald decât vara, când sunt şi temperaturi de 50 de grade. Iarna, în februarie, am prins -25 de grade noaptea şi -10 ziua, iar copiii de acolo umblă desculţi şi înfăşuraţi în cârpe, sunt subnutriţi şi suferă de mai multe boli, au râie, conjunctivită”, le-a mărturisit Florin Ghioca celor de la “9am”. Fotograf la Evenimentul Zilei, Florin Ghioca spune că în Afganistan nu există zile obişnuite, iar oamenii îşi consumă drama minut de minut.

“Ideea acestei campanii mi-a venit în urmă cu un an, însă atunci s-a concretizat într-o acţiune umanitară pentru copiii români din orfelinate. Ulterior, pentru că am fost sprijinit de minister, am reuşit să duc un transport de ajutoare şi copiilor sărmani şi bolnavi din Afganistan. Era un mod de a raspunde celor de acolo, care mi-au oferit indirect posibilitatea de a face presă cu adevărat şi de a fi în mijlocul celui mai important eveniment militar al ultimului deceniu”, a completat Florin Ghioca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afganistan: între jucării şi război.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Afganistan: între jucării şi război5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei