Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În această vară

Festivalul Naţional al Tarafurilor şi Fanfarelor, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, muzeu în aer liber în care sezonul de vizitare se deschide duminică, 2 mai a.c., va găzdui în această vară cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional al Tarafurilor şi Fanfarelor.

 

„Un nou eveniment turistic stabil pe perioada de vară”

Evenimentul, care va avea loc în zilele de 26 - 27 iunie a.c., a fost iniţiat de cunoscutul şi originalul interpret de muzică tradiţională Grigore Leşe şi  directorul şi editorialistul „Jurnalului naţional” Marius Tucă, iar ediţiile anterioare s-au desfăşurat la Muzeul Satului din Bucureşti (primele două ediţii ale festivalului) şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra” Sibiu.

Complexul Muzeal Bucovina, care este co-organizator al manifestării alături de Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava, Ministerul Culturii şi „Jurnalul Naţional”, încearcă astfel, după cum a subliniat directorul general al instituţiei muzeale, Constantin-Emil Ursu, să instituie în Suceava „un nou eveniment turistic stabil pe perioada de vară,pe lângă Festivalul de Artă Medievală şi Târgul meşterilor populari”.

Complexul Muzeal Bucovina contribuie la organizarea festivalului cu 30.000 lei din bugetul propriu, Ministerul Culturii asigurând o finanţare (dacă solicitarea va fi aprobată) de circa 48.000 lei, la care se adaugă suma de 10.000 lei de la Primăria Suceava.

 

Tarafuri şi fanfare participante

Tarafurile şi fanfarele participante sunt următoarele: Grupul Iza (Maramureş), împreună cu Băieţii lui Paganini, tarafurile din Sângeorz-Băi (Bistriţa Năsăud), Vinerea (Alba), Ţara Făgăraşului (Braşov), Morunglav (Olt), Greceşti (Dolj), Banda lui Nea Aliţă Piţigoi, Rapsozii Gorjului şi Taraful lui Cristi lu’ Cătăroiu din Tismana (Gorj), Nea Costică Lăutaru’ din Cezieni (Olt), Nea Niţă Lăutaru’ din Malu (Giurgiu), Taraful lui Nistor de la Cetate (Dolj), fanfarele din Dîrvari (Mehedinţi) şi Lăpuşnicu Mare (Caraş Severin), precum şi fanfarele din Bucovina (din Lămăşeni, Buneşti, Fântânele şi Calafindeşti) şi muzicanţi din Timocul bulgăresc.

Vor fi prezenţi la Suceava şi vor susţine un concert în Cetatea de Scaun, în cea de-a doua zi a festivalului, membrii grupului de muzică veche „Trei parale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional al Tarafurilor şi Fanfarelor, la Suceava.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul Naţional al Tarafurilor şi Fanfarelor, la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei