Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2010 - Anul XV, nr. 76 (4367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Cernăuţi

„Deco Art 2010” şi „In memoriam Nichita Stănescu - Îngerul blond”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Continuând programul acţiunilor culturale transfrontaliere realizate în parteneriat cu Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, Liceul Particular nr. 1 Suceava, cu sprijinul Direcţiei pentru Cultură Suceava şi al Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului, a organizat, în Duminica de Florii, în fosta capitală a Bucovinei istorice, o manifestare care a reunit o expoziţie de artă plastică şi un moment omagial Nichita Stănescu.

Expoziţia „Deco Art 2010”, care a creat în sediul Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi cadrul vizual pentru desfăşurarea manifestării, îi aparţine artistului plastic humorean Radu Bercea, cel care, cu prilejul Sărbătorii de Mărţişor, a prezentat în aceeaşi locaţie expoziţia de fotografie cu genericul „Un bucovinean în statul Parana - Brazilia”.

De data aceasta, Radu Bercea a expus 40 de lucrări de artă decorativă, realizate într-o tehnică proprie, cu motive în relief, lucrări care vor rămâne pe simeze până la sfârşitul lunii aprilie a.c.

Momentul omagial intitulat „In memoriam Nichita Stănescu - Îngerul blond” a constat în proiecţia unui film despre poetul Nichita Stănescu, realizat de prof. Mihaela Neacşu, o prezentare biobibliografică susţinută de prof. Alina Nemţoi şi rememorarea unor întâlniri cu poetul Nichita Stănescu povestite de prof. Roman Istrati.

Manifestarea a circumscris şi prezentarea de către dr. Daniel Hrenciuc, directorul coordonator al Direcţiei pentru Cultură Suceava, a Buletinului informativ „Patrimoniu 2010”, lucrare care a fost distribuită participanţilor.

La acţiunea care s-a desfăşurat în prezenţa Ex. Sale consulul general Tatiana Popa, de la Consulatul General al României la Cernăuţi, au participat alături de organizatori reprezentanţi ai vieţii culturale cernăuţene, cu precădere din comunitatea etnică românească, între care şi Petru Grior, preşedintele Societăţii „Golgota” (care a prezentat o expunere cu privire la masacrul de la Fântâna Albă, din data de 1 aprilie 1941) şi Vasile Ţuracan, primarul comunei Ostriţa, care l-a invitat pe Radu Bercea să expună în localitatea în care-şi are originea familia sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Deco Art 2010” şi „In memoriam Nichita Stănescu - Îngerul blond”.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Deco Art 2010” şi „In memoriam Nichita Stănescu - Îngerul blond”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei