Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2009 - Anul XIV, nr. 266 (4252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a VII-a

“Ziua cea mai scurtă / Noaptea cea mai lungă” cu „Hara” şi Radu Bercea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Ziua cea mai scurtă / Noaptea cea mai lungă”, manifestarea culturală de confluenţă artistică organizată de Complexul Muzeal Bucovina în data de 22 decembrie (prima zi de iarnă astronomică şi cea mai scurtă zi urmată de cea mai lungă noapte a anului), va readuce la Suceava trupa „Hara” şi-l va avea ca invitat pe artistul plastic humorean Radu Bercea.

 

Personaj axial, artistul plastic Radu Bercea

Organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava, manifestarea, care a debutat în anul 2003 sub genericul „Noaptea cea mai lungă”, a ajuns la cea de-a VII-a ediţie şi i-a avut ca invitaţi, la ediţiile precedente, pe scriitorul Onu Cazan (care a fost omagiat cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani), graficianul satiric Mihai Pânzaru PIM (care a marcat 35 de ani de activitate grafică), Rodica Dominte şi Marcel Horodincă (doi slujitori ai scenei locale, iniţiatori ai Teatrului Popular „Matei Millo”), cant-autorul de muzică folk Cornel Angelescu şi cei doi poeţi ai „cuvântului răstignit”, Dumitru Oniga şi Vasile Pânzariu.
Manifestarea din acest an îl va avea ca personaj axial pe artistul plastic Radu Bercea, care a trecut pragul vârstei septuagenare, dar îşi continuă neostenit activitatea artistică.

 

Tombola „Hara te colindă la tine acasă”

Trupa „Hara” (Flavius Buzilă - voce, chitară, Marius Aştilean - vioară, Sorin Burcas - percuţie, voce, Cătălin Florescu - bas, samplere, sunet) va participa la tombola „Hara te colindă la tine acasă”, acţiune organizată pentru a treia oară la Suceava.
Tombola (pentru care CMB Suceava a tipărit deja biletele care vor fi distribuite gratuit în zece licee şi colegii sucevene), a cărei extragere va avea loc în prezenţa publicului în foaierul Muzeului de Istorie, va avea un câştigător care, cu două zile mai devreme de ajunul Crăciunului, va fi colindat la domiciliu de membrii acestei trupe, care a obţinut premiul pentru cel mai bun proiect etno al anului 2008.

 

„Lumină pentru libertate”, concert „Hara” şi expoziţie de pictură şi grafică

Programul deja conturat al acestei manifestări, care marchează solstiţiul de iarnă, cuprinde, ca şi în anii anteriori, momentul cu genericul „Lumină pentru libertate” (care constă în aprinderea lumânărilor aşezate în formă de cruce în Piaţa Drapelelor), concertul trupei Hara şi expoziţia de pictură şi grafică a lui Radu Bercea.
Totodată, publicul va putea vizita gratuit Muzeul de Istorie până la ora 24:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Ziua cea mai scurtă / Noaptea cea mai lungă” cu „Hara” şi Radu Bercea.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
“Ziua cea mai scurtă / Noaptea cea mai lungă” cu „Hara” şi Radu Bercea3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei