Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

9 octombrie

Ziua Comemorării Holocaustului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Comemorării Holocaustului în România, 9 octombrie, instituită prin H.G. Nr.672/2004 la propunerea Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, va fi marcată la Suceava prin organizarea unor colocvii.

 

La Muzeul de Istorie

Secţia de Istorie a Complexului Muzeal Bucovina organizează mâine, începând cu ora 11:00, în sala de festivităţi a Muzeului de Istorie, un colocviu cu titlul “Holocaustul în cuvinte şi imagini”.
Vor susţine prelegeri, legate de semnificaţia acestei zile, dr. Daniel Hrenciuc, directorul coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, prof. Sorin Golda, preşedintele Comunităţii Evreilor din Suceava şi muzeograful Cristina Pînzaru.
Vor fi proiectate totodată şi două filme documentare despre destinul tragic al evreilor din anii celei de a doua mari conflagraţii mondiale, iar la intrarea în muzeu va fi expus un panou cu imagini-document la care se vor putea aprinde lumânări pentru memoria celor care au suferit şi şi-au pierdut viaţa prin aplicarea planului Germaniei naziste şi a statelor aliate în persecutarea şi exterminarea evreilor.

 

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

Tot mâine, la ora 12:30, sub egida Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Suceava, Direcţia Judeţeană Suceava pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” va organiza, în Sala de lectură, un colocviu dedicat Comemorării Zilei Holocaustului la care vor conferenţia scriitoarea Angela Furtună şi profesorii Gabriel Cărăbuş, Daniel Hrenciuc, Sorin Golda şi Octavian Nestor.
Programul va include şi Ediţia a II-a de Lecturi Publice, cu genericul „Transnistria”, din opera scriitorului Norman Manea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Comemorării Holocaustului.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ziua Comemorării Holocaustului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei