Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs pentru elevi

„Moştenire culturală - Comorile printre care trăim”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional (DCCPCN) Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au elaborat regulamentul şi au stabilit etapele de desfăşurare ale concursului judeţean pe teme de cunoaştere, protejare şi promovare a patrimoniului cultural naţional cu genericul „Moştenire culturală - Comorile printre care trăim”.

 

Concursul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani

DCCPCN Suceava, care a asigurat consultanţa de specialitate în vederea stabilirii de comun acord a tematicii şi întrebărilor concursului, va pune la dispoziţie, prin site-ul propriu (www.suceava.djc.ro), toate informaţiile necesare bunei desfăşurări a concursului.
IŞJ Suceava urmează să acorde sprijin în vederea promovării concursului în şcolile din judeţ şi va participa nemijlocit la realizarea fondului de premiere şi la organizarea festivităţilor de înmânare a premiilor.
Concursul, care urmăreşte educarea, conştientizarea şi informarea tinerilor asupra valorilor patrimoniului cultural naţional în vederea cunoaşterii, protejării şi promovării acestuia, are ca grupuri ţină, în mod direct, elevii claselor V-VIII (cu vârste cuprinse între 10-14 ani) şi, indirect, familiile acestor elevi, cadrele didactice şi comunitatea.

 

Concursul se va desfăşura în două etape

Concursul se va desfăşura în două etape: Etapa pe şcoală (care va avea loc în intervalul 2 - 15 noiembrie a.c.), în care elevii se vor confrunta cu setul de 20 de întrebări din cuprinsul formularului de concurs, fiecare unitate şcolară desemnându-şi câştigătorii pe categorii de vârstă (cei care obţin minim nota 9);
Etapa pe judeţ (1-15 februarie 2010), în care elevii calificaţi la faza locală vor răspunde întrebărilor din formularul concursului şi, în funcţie de punctajul obţinut, se vor clasa între cei cinci câştigători finali (locurile I, II, III şi două menţiuni).

 

Înscrierile pentru prima etapă vor începe pe 2 noiembrie

Perioada de înscriere pentru prima etapă va începe din data de 2 noiembrie a.c. şi se va încheia cu patru zile înainte de data concursului, respectiv 16 noiembrie a.c.
Înscrierile se vor face la consilierii educativi din fiecare şcoală, iar bibliografia de concurs va putea fi accesată curând pe site-ul DCCPCN Suceava (www.suceava.djc.ro).
Locul de desfăşurare al concursului, precum şi componenţa comisiei de jurizare vor fi stabilite de DCCPCN în colaborare cu IŞJ.
Se vor acorda premii în cărţi şi bani, iar câştigătorii şi profesorii coordonatori vor vizita Muzeul de Istorie, Muzeul de Ştiinţele Naturii, Hanul Domnesc, Muzeul Satului Bucovinean şi Cetatea de Scaun a Sucevei.
 


Formularul de concurs şi evaluarea

Pe formularul de concurs vor fi trecute numele şi prenumele elevului, şcoala şi localitatea.
Formularul cuprinde 20 de întrebări, cu grade diferite de dificultate, grupate câte cinci: (1 - 5) întrebări de tipul DA sau NU (adevărat / fals); (6 - 10) întrebări cu două, trei variante de răspuns; (11 - 15) întrebări cu text lacunar şi (16 - 20) întrebări cu răspuns detaliat.
Întrebările din categoria 1 - 5 vor fi notate cu un punct, cele din categoria 6 - 10 cu două puncte, iar cele din celelalte categorii vor fi notate cu trei puncte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Moştenire culturală - Comorile printre care trăim”.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Moştenire culturală - Comorile printre care trăim”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei