Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revistă pentru suflet şi sănătate mintală

Niciodată singuri între... ”Oglinzi paralele”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revista “Oglinzi paralele” (“Revistă pentru suflet şi sănătate mintală” de la apariţia căreia se vor împlini în această toamnă patru ani), editată cu subtitlul, inter-paranteze, („Niciodată singuri”) de un colectiv coordonat de dr. Ioana Loreley Haşovschi, de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava, îşi menţine rolul şi rostul de educare continuă cu care a purces la drum odată cu lansarea oficială a campaniei împotriva stigmatizării persoanelor cu tulburări psihice.

 

Ediţii bilingve, română-germană

Numerele din urmă, care, ca şi precedentele, sunt editate bilingv (română, germană), au fiecare câte un motto semnificativ.
Apariţia editorială cu nr. 6 / 2008 al cărei motto este „Ce faci cu şansa de a nu trăi zadarnic? Laşitatea şi frigul încep de la răspuns...” (Octavian Paler) prezintă, alături de informările şi textele semnate de dr. Ioana Loreley Haşovschi, dr. Mihai Ardeleanu, dr. Ioan Ieţcu, dr. Ioan Igna sau psihologii Gheorghe Haşovschi şi Gabriela Clement) un instructiv şi interesant material pus la dispoziţia colectivului redacţional de grupul Alcoolicilor Anonimi „Speranţa” din Suceava, text cu sublinieri lămuritoare care răspunde unor inevitabile întrebări: „Este alcoolismul o mare problemă în România? De ce beau oamenii? De ce numai anumiţi oameni devin alcoolici? Este posibil ca cineva care bea bere să devină alcoolic? Alcoolul este la fel de periculos ca heroina? Alcoolismul este un păcat, sau o boală? Ce îl opreşte pe alcoolic să îşi recunoască problema? Alcoolismul poate fi vindecat?...”

 

Răspunde unor riguroase exigenţe editoriale

Cu fotografii de la programele şi activităţile derulate în cadrul Campaniei Antistigma şi cu „Pagina caricaturistului” ilustrată de graficianul humorean Radu Bercea, revista răspunde unor riguroase exigenţe editoriale.
Numărul dublu, 7 - 8 / 2008, cu motto-ul „Oamenii pot fi minunaţi / Când au drept călăuză lumina...” îi surâde cititorului prin „Decalogul educatorului model”, pe care îl oferă prof. Viorica Scăunaşu.


 

„Încearcă să răspândeşti soare”

Iată câteva din cele zece precepte: „Încearcă să răspândeşti soare, pentru că suferinţa păleşte în faţa puterii de vindecare a lumii”; „Cu o inimă plină de bunăvoinţă, emană curaj, dăruire, respect, responsabilitate”, „Fii om, eşti răspunzător de suferinţa sau bucuria celor apropiaţi ţie, dar şi pentru orice lucru nou, care se clădeşte bine sau rău”, „Bucură-te de şansa de a oferi celuilalt şi de a primi de la el”.
Şi, din aceeaşi revistă, unde este prezentat Programul Alcoolicilor Anonimi ca „un nou mod de viaţă”, reproducem „Rugăciunea Seninătăţii”: „Doamne, dă-mi seninătatea / Să accept ceea ce nu pot schimba. / Curaj să schimb ceea ce pot / Şi înţelepciunea să le deosebesc!”
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niciodată singuri între... ”Oglinzi paralele”.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Niciodată singuri între... ”Oglinzi paralele”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei