Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

4 iulie

Ziua Americii, la Iulius Mall Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă Ambasada SUA din Bucureşti a sărbătorit Ziua Americii cu două zile mai devreme, pentru că anul acesta a căzut în weekend şi nu se cădea să tulbure…repausul oficialilor, trei caricaturişti suceveni (mai americani decât …americanii) au marcat momentul chiar în ziua cu pricina, organizând la Iulius Mall o expoziţie de portrete dedicată acestei aniversări.

 

“Peretele faimoşilor”

Manifestarea, care a coincis cu inaugurarea unei simeze expoziţionale la parterul marelui complex comercial (întrucât până acum expoziţiile erau organizate pe şevalete) a reunit sub genericul “Wall of fame” (“Peretele faimoşilor”) 20 de lucrări realizate de cei trei membri ai Grupului “IuliusSV mall”, care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul supermarketului, grup alcătuit din graficienii Mihai Pînzaru PIM, Ovidiu Ambrozie Bortă BOA şi Cătălin Alexandru Chifan.
“Wall of fame”, pe de o parte, pentru că prezintă publicului o galerie de portrete cu preşedinţi şi vedete ale Americii, iar pe de altă parte, pentru că aici expun trei faimoşi graficieni suceveni, “fain moşul” PIM, maestrul binecunoscut al caricaturii, şi cei doi companioni ai săi mai tineri, BOA şi Chifan (care, dacă încă nu şi-a găsit o formulă de abreviere a numelui, s-ar putea semna CHIF).

 

„Un colţ din America”

Dacă PIM şi BOA s-au concentrat asupra chipurilor unor preşedinţi ai SUA (Abraham Lincoln, George Washington, Ulysses S. Grant, Jonh F. Kennedy, Richard Nixon, Ronald Reagan, Bill Clinton, cei doi Bush şi, bineînţeles, Barack Obama), CHIF a realizat o suită de portrete ale unor vedete feminine (Cameron Diaz, Beyonce, Britney Spears, Christina Aguillera, Kate Winslet, Nicole Kidman).
Mai mult sau mai puţin bronzaţi (PIM cu bronz de Paris, Lille şi Bruxelles, de unde s-a întors recent, BOA “pârlit” de soarele şi…preţurile de sezon ale litoralului românesc, şi mai puţin CHIF, care aşteaptă cu nerăbdare să se bronzeze la toamnă în Tunisia, unde va participa la un festival artistic), “cei trei…muşchii tari”, aşa cum s-au auto-intitulat la expoziţia precedentă organizată în aceeaşi locaţie (atunci când au expus pe şevalete tot un şir de portrete, executate în acelaşi format şi pe acelaşi suport plastifiat) au configurat la Suceava „un colţ din America”.
 

*
 

Expoziţia rămâne pe simeze până pe data de 14 iulie a.c., când, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a Franţei, va fi organizată o expoziţie de fotografie, cu o zi înainte de alt eveniment expoziţional, în cadrul căruia va fi lansat volumul „BOA(la) la români”, o carte atipică semnată de BOA, dar scrisă...de alţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Americii, la Iulius Mall Suceava.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Ziua Americii, la Iulius Mall Suceava3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei