Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iul 2009 - Anul XIV, nr. 155 (4141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestări transfrontaliere

Trei formaţii sucevene au luptat pentru marele premiu al unui festival de la Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei formaţii din judeţul Suceava au luptat la Cernăuţi pentru a obţine marele premiu al festivalului „În grădina cu flori multe”. Manifestarea, la care au participat alte şase formaţii şi 42 de solişti vocali şi instrumentali din România, Moldova şi Ucraina, a devenit deja o tradiţie.
Ajuns la a ediţia a V-a, festivalul de la Cernăuţi a beneficiat, în premieră, de sprijin financiar din partea Departamentului pentru Relaţii cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Şi participarea a fost cea mai numeroasă de până acum, ceea ce a făcut ca evenimentul să fie o reuşită.
„Din considerente economice programul a fost scurtat de la patru zile la trei zile, dar principalele obiective au fost atinse. Sperăm ca anul viitor să avem o participare şi mai numeroasă şi totul să fie o sărbătoare a muzicii populare româneşti”, a declarat Iurie Levcic, preşedintele Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti, organizatorul festivalului „În grădina cu flori multe”.
Un sprijin în bunul mers al manifestării l-a dat şi Centrul Cultural Bucovina din Suceava, care s-a implicat financiar în acest proiect.
Marele premiu al festivalului a fost câştigat de o fetiţă de 13 ani, Laura Mocăniţă, din Tulcea. Printre câştigători merită amintiţi Ansamblul „Gura Izvorului”, de la Vatra Moldoviţei, dar şi orchestra de instrumente populare „Mărţişor”, din Voloca - Ucraina.
La această ediţie a festivalului „În grădina cu flori multe” au mai concurat alte două formaţii din judeţul Suceava, respectiv Ansamblul „Sălceanca”, din Salcea, şi „Dumbrava”, din Dumbrăveni, dar şi artişti din judeţele Tulcea, Alba, Maramureş şi Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei formaţii sucevene au luptat pentru marele premiu al unui festival de la Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei formaţii sucevene au luptat pentru marele premiu al unui festival de la Cernăuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei