Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dublu eveniment

Târgul colecţionarilor şi „Revelionul numismaţilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secţia Suceava a Societăţii Numismatice Române a marcat sâmbătă un dublu eveniment.

Târgul colecţionarilor, manifestare care se desfăşoară în prima zi de sâmbătă a fiecărei luni, târg care, în lipsa unui sediu corespunzător, are loc, prin bunăvoinţa artiştilor plastici suceveni, în Galeria de Artă „Ion Irimescu”, a fost urmat de aşa numitul „Revelion al numismaţilor”, organizat la Restaurantul „Gloria”.

 

Piese de colecţie şi obiecte diverse

Târgul a reunit şi de această dată colecţionari atât din Suceava, cât şi din judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău sau Brăila, care şi-au expus încă de dimineaţă obiectele în perimetrul galeriei.

Pe pervazul vitrinelor, sau pe cele câteva mese improvizate din scaune, panouri şi cutii de carton, puteau fi văzute piese de colecţie şi obiecte de cea mai mare diversitate.

Fie că era vorba de piese de numismatică şi medalistică, timbre, seturi de vederi, albume şi cărţi poştale ilustrate, plicuri circulate sau diferite documente timbrate şi ştampilate, cărţi şi periodice vechi, obiecte de podoabă şi diverse bijuterii, ceasuri mecanice (de la cele de buzunar sau de mână, la piese masive de birou sau de perete, cu barometru şi termometru), alămuri şi argintărie, obiecte decorative şi utilitare (de la sfeşnice şi statuete, la balanţe de farmacie sau aparate pentru curăţat bijuterii), aparatură optică, icoane şi baionete.

 

„Monedele lumii” şi „Dinastia Muşatinilor”

Preşedintele secţiei sucevene, dr. Ioan Costea, a semnalat participanţilor cu acest prilej expoziţia care va avea loc miercuri, în Sala „Orest Tafrali” de la Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi (Palatul Culturii), intitulată „,Monedele lumii”, manifestare la care, sub egida Băncii Naţionale a Românei, a Societăţii Numismatice Române şi a Fundaţiei C.M. Imago, va expune prof. Dumitru Vorodin.

Printre cei prezenţi la Târgul colecţionarilor l-am întâlnit şi pe ing. Nicolai Oprea, autorul recentului album „Bucovina - Cronică ilustrată”, cel care va prezenta vineri, la Primăria municipiului Suceava, în prima zi a manifestărilor dedicate aniversării celor 620 de ani de atestare documentară a Cetăţii de Scaun, expoziţia „Dinastia Muşatinilor”.

Expoziţia va etala pe 5 panouri mărci poştale româneşti, plicuri cu timbru fix, cărţi poştale ilustrate care vizează istoria Moldovei sub dinastia Muşatinilor, temă susţinută pentru diversitate şi cu alte exponate ca bancnote sau cartele telefonice cu imagini de ctitorii.

Aşa cum spuneam, după târg, colecţionarii au sărbătorit împreună la restaurantul „Gloria” „Revelionul numismaţilor”, de fapt o agapă colegială, preponderent masculină, o petrecere a celor pe care i-a adunat la un loc pasiunea de a colecţiona.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul colecţionarilor şi „Revelionul numismaţilor”.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târgul colecţionarilor şi „Revelionul numismaţilor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte