Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2008 - Anul XIII, nr. 28 (3709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie columbofilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de trei zile, de vineri până duminică inclusiv, Planetariul Suceava a găzduit o expoziţie columbofilă.

Organizată sub egida Federaţiei Crescătorilor de Porumbei din România (FCPR) de către Asociaţia Columbofilă Judeţeană Suceava, expoziţia a prezentat un număr de 210 porumbei, din care 150 voiajori, participanţi la concursuri interne şi internaţionale, restul fiind porumbei ornamentali.

Expuşi pe câteva şiruri, în boxe suprapuse, porumbeii voiajori, grupaţi pe categorii de competiţie (viteză - distanţă scurtă, până la 400 km; demi fond - distanţă medie, 300-600 km; fond mic, 500-700 km şi maraton, 700-1000 km), dispuneau fiecare de Fişa de expoziţie care etala toate caracteristicile (numele columbofilului, categoria de concurs, inelul matricol, punctaj şi palmares).

 

3.000 de porumbei pe traseul Suceava - Gdansk

Aşa cum ne-a spus preşedintele asociaţiei, Filip Vladi, care este şi membru în Comitetul director al FCPR, asociaţia suceveană, care numără în prezent 115 membri columbofili, are o tradiţie în participarea la concursurile de mare fond.

Anul trecut, columbofilii Mircea Bilius şi Dănuţ Bacalu au obţinut locul I pe ţară la competiţiile cu porumbei tineri (pui).

Nu mai puţin de 3.000 de porumbei, aparţinând crescătorilor asociaţiei sucevene, au fost antrenaţi în anul 2007 în concursul desfăşurat, din luna mai până în luna iulie, pe traseul Suceava - Gdansk (Polonia), pe o distanţă de circa 1000 km.

Filip Vladi a precizat că asociaţia columbofilă suceveană a participat în data de 12 ianuarie a.c. la Expoziţia Naţională de la Piatra Neamţ, iar FCPR participă, chiar în aceste zile, în Slovacia la Cupa Europei, urmând ca peste o săptămână să se desfăşoare Balcaniada.

Cu prilejul organizării expoziţiei columbofilii suceveni au putut să-şi procure de la un stand hrană pentru porumbei, vitamine şi medicamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie columbofilă.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Expoziţie columbofilă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap umplut 4 porţii - 60 minute 1 crap (circa 2kg)500g ciuperci proaspete4 cepe 2 căţei usturoi1 lingură făină250g untun vârf de cuţit nucşoară1 lingură pastă de roşii1 leg. pătrunjel± sare, piper Se curăţă crapul de... Citeşte