Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 dec 2007 - Anul XII, nr. 317 (3681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie de fotografie

„36 de momente” cu Victor T. Rusu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un jupân cu obiectiv

În rezonanţa încă nestinsă a colindelor de Crăciun, la Galeria de Artă din municipiul Rădăuţi a avut loc săptămâna trecută vernisajul expoziţiei personale de fotografie a „jupânului” Victor T. Rusu.

Spun „jupânu’” pentru că la gazeta cu acest nume Victor T. Rusu îşi împlineşte destinul de jurnalist ca director executiv, deşi numele său este legat şi de alte publicaţii, dar „Jupânu’” i se potriveşte ca o mănuşă. Nu ştiu dacă-i mănuşa dreaptă sau stângă, dar în mod cert este una dintre ele pentru că oricum cealaltă îi aparţine lui Roman Istrati, alt presar care se identifică pe deplin cu publicaţia în cauză.

Dar Victor T. Rusu este şi fotograf profesionist şi, în ultimul timp, se pare că înclină mai mult către această latură a preocupărilor sale. Aşadar un jupân cu obiectiv.

În vara acestui an, când a deschis o expoziţie la Suceava la mini-galeria „Pasion” din complexul comercial „Bucovina”, graficianul Mihai Pânzaru PIM (un alt jupân perfect pliat pe latura umoristică a gazetei) îmi spunea că Victor „dispune de valenţe reale de artist fotograf, un artist pentru care ştiinţa cadrajului şi rafinamentul acordurilor coloristice sunt definitorii”.

Secvenţe de lume şi fotografii trucate

Şi m-am convins de cele spuse vizitând expoziţia de la Suceava pe care PIM mi-a prezentat-o mai întâi prin câteva rânduri, asumându-şi astfel rolul de ghid virtual. Şi iată ce-mi spunea PIM atunci despre lucrările expuse: „<Furtuna>, o imagine în care se remarcă liniile pe cât de delicate, pe atât de teribile, surprinzând traiectoriile eclatante ale fulgerelor pe un neliniştitor fond mov tempestiv, <Răsărit de soare>, o promisiune diurnă optimistă, în nuanţe de purpuriu, roz şi bleu; <Lalele>, sau rezonanta spectrului celest în cromatica florală, versuri dintr-un poem închinat misticii cereşti; <Răchita>, cu desprinderea unduitoare spre cer a ramurilor din trunchi precum tentaculele unui calamar în abisul marin; <Pădurea albă>, în care imaginaţia te poartă spre o colonie filigranata de corali încremenită de o glaciaţie instantanee şi <Grafii campestre>, geometrii practice, vrâste în verde şi negru ale unei catrinţe seculare aşternută sub truda ţăranului bucovinean; <Fântâna>, vaza albă din a cărei apă se nutreşte explozia verde a vegetaţiei suculente; <Vechi case>, folosirea cărămiziului care dă valenţe picturale unei alcătuiri structural grafice; <Fereastra> sau misterul unei prezenţe anonime, vibrând în tonuri de galben-portocaliu pe fond gris-indigo şi <Acoperiş de şură> cu câmpurile solzilor de şindrilă intersectate în unghiuri dictate de ape ce duc cu gândul la fabuloase aripi de heruvim şi ne vorbesc despre un homo faber al locului...”.

La fel se prezintă şi acum Victor T. Rusu în expoziţia intitulată „36 moments”, secvenţe decupate de lume, alb-negru şi color, cărora le-a adăugat, ca să nu-şi dezmintă umorul de jupân, o suită de fotografii trucate pentru săptămânalul sucevean.

O expoziţie la care vă îndemn să vă faceţi drum întru vizitare cu lumina sărbătorilor în priviri.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „36 de momente” cu Victor T. Rusu.
 Vizualizări articol: 2859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„36 de momente” cu Victor T. Rusu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cotlet de miel in foitaj 12 cotlete de miel500g aluat foitaj2 kiwi100g brânză camembert50 g unt± sare, piper Curăţă cotletele de pieliţe, tendoane şi eventuale aşchii de os rămase de la tranşare, spală-le, scurgele de apă şi şterge-le cu un... Citeşte