Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 61 (8285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Binecuvântare pentru parohia Mănăstioara-Preutești

În Duminica a II-a din postul Sfintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în parohia Mănăstioara din Protopopiatul Fălticeni s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

A fost o Duminică cu o încărcătură emoțională puternică pentru enoriașii parohiei și nu numai. La finalul Sfintei Liturghii, corul de tineri ai parohiei au încântat inimile credincioșilor cu cântece dedicate mamelor.

În după-amiaza acestei Duminici, s-a adunat un sobor de șaptesprezece preoți, ce s-au unit în rugăciune la Taina Sfântului Maslu. Astfel, Biserica din Mănăstioara a devenit neîncăpătoare mulțimii de oameni ce au luat parte.

Slujba a fost condusă de Pr. Dr. Ioan Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni, care la final le-a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți.

În cuvântul de învățătură, pr. Protoiereu a evidențiat legătura dintre „Vindecarea slăbănogului din Capernaum”, a cărei evanghelie s-a citit la Sfânta Liturghie, și vindecarea omului atât trupește, cât și sufletește prin participarea la Taina Sfântului Maslu. De asemeni, a subliniat și faptul că rugăciunile citite în cadrul acestei taine sunt folositoare pentru iertarea păcatelor.

A devenit deja o tradiție de foarte mulți ani ca în această Duminică din post să se săvârșească Taina Sfântului Maslu în parohia Mănăstioara, iar în cea de-a III-a la parohia Huși.

Din mijlocul comunității acestei parohii nu a lipsit nici primarul Ioan Vasiliu, împreună cu angajați ai Primăriei Preutești.

La final, Pr. Paroh Maftei Dănuț a adus alese mulțumiri soborului impresionant de preoți, ce a făcut ca această Duminică să fie una memorabilă pentru enoriașii acestei parohii.

Activitatea s-a încheiat la casa de prăznuire, unde toți cei prezenți au fost așteptați la agapa frățească.

Pr. Paroh Maftei Dănuț

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Binecuvântare pentru parohia Mănăstioara-Preutești.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Binecuvântare pentru parohia Mănăstioara-Preutești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei