Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 167 (8084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Mobilități europene ale elevilor și cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” din Vatra Dornei

În perioada 15.11.2021-15.11.2022, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” din Vatra Dornei implementează proiectul Erasmus+ cu titlul „Instruirea practică în învățământul profesional - baza unei cariere de succes!”, cu nr. 2021-1-RO01-KA122-VET-000017294, înparteneriat cu Centrul de formare profesională VITALIS Gut Wehlitz, aflat în localitatea Schkeuditz, din regiunea Leipzig, Germania.

Obiectivele proiectuluivizează îmbunătățirea competențelor profesionale a 14 elevi de pe domeniul Turism și alimentație; îmbunătățirea nivelului de competențe a 12 cadre didactice care predau discipline de specialitate, cu privire la efectuarea instruirii practice a elevilor în sistem dual, dar și dezvoltarea de competențe personale, civice, interculturale și lingvistice printr-o primă experiență de mobilitate europeană.

În cadrul proiectului s-au desfășurat două fluxuri de mobilități, astfel:

Primul flux - mobilitățile cadrelor didactice, în perioada 8-14 mai 2022, la organizația de primire Vitalis Gut Wehlitz din Leipzig, Germania, unde au participat 12 profesori care predau discipline de specialitate pe domeniile turism și alimentație, mecanic, silvicultură, prelucrarea lemnului și economic.

Activitățile desfășurate au inclus: ateliere și seminarii, mese rotunde și dezbateri pe tema parteneriatelor dintre școală – agent economic – elev, observarea și participarea la activități de instruire practică a elevilor, vizite în companii, vizite în centrul de formare profesională Baubildung Sachsen, în scopul observării și preluării unor bune practici din sistemul german de formare profesională a stagiarilor VET. La finalul stagiului toți participanții au demonstrat atingerea competențelor prevăzute și obținut certificatele Europass Mobility și certificate de participare.

Al doilea flux- mobilitățile elevilor, în perioada 5-18.06.2022 la aceeași organizație din Leipzig, Germania, la care au participat un număr de 14 elevi de pe domeniul de calificare Turism și alimentație, calificările: Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, Bucătar și Tehnician în gastronomie, care au desfășurat un număr de 60 de ore de instruire practică în unități de alimentație. Elevii au desfășurat activități de pregătire și obținere a preparatelor culinare, alcătuirea unui meniu, servirea tuturor grupelor de preparate prin diferite sisteme de servire, servirea băuturilor alcoolice și nealcoolice, prezentarea și servirea preparatelor din bucătăria națională și internațională etc.; activități culturale - vizitarea unor obiective turistice din Leipzig, Dresda si Berlin.

Achizițiile acumulate de participanți pe parcursul acestor mobilități vor conduce la creșterea calității formării profesionale a elevilor, prin organizarea stagiilor de pregătire practică în parteneriat cu agenți economici, în sistem dual, pentru o mai bună adaptare a elevilor la cerințele pieței muncii din întreg spațiul economic european.

Responsabil proiect,

Prof. Gabriela Bartiș

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilități europene ale elevilor și cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mobilități europene ale elevilor și cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic „Vasile Deac” din Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei