Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 201 (7202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Şcoala de vară AESv - Vara la şcoală, cu bucurie

La mijlocul lunii iunie, când sună ultimul clopoţel, profesorii se gândesc cum să-şi încarce bateriile pentru următorul an şcolar... mare, munte, deltă, soare, cărţi savurate pe şezlong, tabere. Unii adaugă acestui şir de preferinţe şi Şcoala de vară AESv (Asociaţia Educatorilor Suceveni). Pentru că de 15 ani încoace timp de o săptămână, în fiecare august, porţile Liceului cu Program Sportiv se deschid pentru a-i lăsa pe toţi cei care-şi doresc să vină la şcoală, chiar de-i vacanţa de vară.

Şi anul acesta s-au deschis. Întâi pe 12 august, pentru 31 de elevi voluntari care timp de o săptămână s-au pregătit să-i primească aşa cum se cuvine pe cei mici. Iar dacă la început de săptămână au venit pregătiţi doar pentru distracţie - pentru că, nu-i aşa, o şcoală de vară pare doar joacă - la finalul ei au simţit că e şi mai mult despre responsabilitate, despre a-ţi oferi ajutorul chiar şi fără să-ţi fie cerut, despre răbdare.

Şi a venit şi 19 august 2019.

124 de copii s-au aşezat nerăbdători în aula LPS pentru a afla cum este la şcoală... vara. Unii, prezenţi pentru prima dată, puţin mai temători. Gândind spre eventuale provocări prea greu de depăşit. Mulţi cu experienţă - tot atâtea prezenţe câţi ani de şcoală în bănci - nerăbdători să afle surprizele din acest an. Toţi însă cu zâmbet. Cu zâmbet şi părinţii care-şi ştiu copiii supravegheaţi, fără gadgeturi la îndemână şi practicând sportul spre dezvoltare personală. Doar câţiva bunici, disponibili spre a le fi alături nepoţilor în vacanţă, nu înţeleg de ce la şcoală şi vara...

Şi-au început provocările în ,,Ziua cunoaşterii”, ,,Ziua recuceririi steagurilor”, ,,Ziua călătoriei”, ,,Ziua sportului pentru toţi”, ,,Ziua victoriei finale”. Fiecare zi a fost un pas înainte în dezvoltarea spiritului de echipă, a înţelegerii necesităţii respectării regulilor, în stârnirea plăcerii pentru jocuri în aer liber. Fiecare echipă şi-a ales un nume, a compus un strigăt, a realizat un steag pe care a trebuit să-l recucerească depăşind provocări în echipă, s-a dansat Zumba, s-au dezlegat mistere, s-a călătorit cu trenul, s-au legat prietenii cu cei de aceeaşi vârstă sau cu cei spre care priveau cu admiraţie, voluntarii.

Cei 15 profesori voluntari ai Asociaţiei Educatorilor Suceveni le-au fost alături copiilor în toate cele cinci zile de bucurie. Chiar dacă aceasta a însemnat două săptămâni de altfel de vacanţă, cu responsabilitate sporită, s-au bucurat pentru fiecare zâmbet de copil.

Cea de a cincisprezecea ediţie a şcolii de vară ,,Dezvoltare personală prin sport” a fost din nou un succes. O spun toţi cei care au fost prezenţi: organizatorii - Liceul cu Program Sportiv şi Asociaţia Educatorilor Suceveni, partenerii – Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Suceava, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională – dar mai ales copiii şi părinţii. Ultimii le-au spus reporterilor prezenţi la închiderea şcolii de vară că şi-ar fi dorit să dureze măcar două săptămâni... Drept pentru care gândul organizatorilor zboară din nou la vacanţă, din nou la august, la următoarea ediţie a şcolii de vară.

Prof. Maria Adriana Nichitean, voluntar Asociaţia Educatorilor Suceveni 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de vară AESv - Vara la şcoală, cu bucurie.
 Vizualizări articol: 2464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoala de vară AESv - Vara la şcoală, cu bucurie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei