Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 201 (7202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Zero Waste

Elevă a şcolii din Pătrăuţi, laureată în cadrul unui concurs naţional de educaţie ecologică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă a Şcolii Gimnaziale Pătrăuţi a fost premiată în cadrul concursului naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă “Şcoala Zero Waste“, destinat tuturor elevilor din clasele V-X din România.

Ana Maria Pîrvu, de laŞcoala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuţi, şi-a adjudecat Premiul I, la secţiunea V-VIII, aceasta fiind recompensată cu un laptop.

Premiul i-a fost oferit în cadrul taberei ”Zero Waste Summer Camp”, din perioada 20-25 august 2019, la Căsoaia, judeţul Arad. Tabăra a reprezentat finalul competiţiei, de care au beneficiat elevi din primele 10 şcoli clasate în concursul ”Şcoala Zero Waste” ediţia 2019.

Fiecare şcoală şi-a trimis elevii reprezentanţi pentru a-şi aprofunda cunoştinţele despre protecţia mediului şi măsurile pe care trebuie să le luăm fiecare dintre noi pentru a diminua efectele poluării.

În cele cinci zile de tabără, elevii au împletit atelierele şi sesiunile de educaţie ecologică cu jocuri de dezvoltare personală şi de exprimare prin care organizatorii au urmărit îmbogăţirea bagajului de informaţii privind natura, protejarea ei şi sustenabilitatea.

 

Activităţi în tabără

Poluarea apei şi impactul asupra florei şi faunei, identificarea plantelor şi animalelor din zonă, ”Ce fac rangerii juniori?”, treasure hunt, drumeţiile, dar şi atelierele de cioplit, tras cu arcul, microscopul <vede tot>, anti-bullying şi autoapărare, exerciţiile de dezvoltare personală prin tehnici şi jocuri actoriceşti şi parcurgerea parcului de aventură s-au numărat printre activităţile care i-au ţinut ocupaţi pe elevi pe parcursul taberei.

Nu a lipsit nici clasicul Global Village, prezentări interactive ale oraşelor participanţilor prin dans, teatru, cântec, proiecţii şi produse tradiţionale locale.

Proiectul ”Şcoala Zero Waste” este realizat în parteneriat cu Continental Anvelope Timişoara, sponsorizat de Decathlon România şi susţinut de Telus International.

”<Şcoala Zero Waste> este un concurs naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă destinat tuturor şcolilor din învăţământul gimnazial şi liceal din România. Concursul dă posibilitatea elevilor şi şcolilor să contribuie la protejarea mediului şi reducerea poluării şi în acelaşi timp să concureze pentru câştigarea premiilor puse în joc. Ajuns la a 7-a ediţie, s-au implicat în competiţia din acest an 175 de şcoli din36 de judeţe”, au transmis organizatorii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă a şcolii din Pătrăuţi, laureată în cadrul unui concurs naţional de educaţie ecologică.
 Vizualizări articol: 1759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevă a şcolii din Pătrăuţi, laureată în cadrul unui concurs naţional de educaţie ecologică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei