Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 201 (7202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adresabilitate

Spitalul din Suceava transformă posturi de infirmiere şi bucătari în posturi de medici cardiologi pentru a face faţă solicitărilor pacienţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava solicită Consiliului Judeţean aprobarea pentru transformarea unor posturi vacante de îngrijitori, infirmieri şi bucătari în posturi de medici cu specializarea Cardiologie şi Anestezie - Terapie Intensivă. Judeţul Suceava are o populaţie de circa 750.000 de locuitori, dintre care aproximativ 150.000 au vârsta de peste 60 de ani; mortalitatea anuală din cauza bolilor aparatului cardiovascular este de 23%. Ca urmare, anul trecut, spitalul a extins secţia Cardiologie cu încă un etaj, prin supraînălţarea corpului F al spitalului şi modernizarea unitară a celor două niveluri. Investiţia, finanţată de spital şi Consiliul Judeţean, a fost de circa 2 milioane de euro, completată prin finanţarea, de către Ministerul Sănătăţii, a unui angiograf foarte performant.

Solicitarea de suplimentare a numărul de medici specializaţi în cardiologie cu patru posturi este motivată de directorul medical al spitalului, dr. Mircea Macovei, prin aceea că a crescut numărul de pacienţi la nivelul secţiei, a crescut numărul de pacienţi cu afecţiuni grave trataţi în Cardiologia unităţii medicale şi s-au diversificat activităţile medicale din secţie prin înfiinţarea compartimentului de cardiologie intervenţională.

De asemenea, prin înfiinţarea Unităţii de Supraveghere a Pacienţilor Critici Coronarieni – USTAC, în secţia Cardiologie trebuie să existe obligatoriu o a doua linie de gardă.

Pentru aceasta, spitalul vrea să transforme în posturi de medic specialist cardiolog şi să preia la secţia Cardiologie un post vacant de îngrijitoare de la secţia Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, două posturi vacante de infirmieră de la secţia Neonatologie şi un post vacant de muncitor calificat III (bucătar).

 

Fără a majora numărul de posturi, creşte şi numărul medicilor specializaţi în Anestezie - Terapie Intensivă

Alte două posturi vacante de infirmieră, de la secţia ATI, se vor transforma în posturi de medic specialist în Anestezie – Terapie Intensivă, în aceeaşi secţie.

Dr. Macovei a explicat că este nevoie de mai mulţi medici anestezişti deoarece a crescut numărul de intervenţii chirurgicale efectuate în Blocul Operator, atât în cursul programului de lucru, cât şi în timpul gărzilor; a crescut numărul pacienţilor cu afecţiuni grave trataţi în cadrul secţiei de Terapie Intensivă; a crescut complexitatea  cazurilor chirurgicale tratate în ATI şi se vor da în folosinţă, în viitorul apropiat, patru săli de operaţii noi, care vor trebui deservite de personal de specialitate.

„Necesitatea aprobării modificării organigramei şi a statului de funcţii ale Spitalului

Judeţean de Urgenţă <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava, prezentată în referatul de aprobare, este dată de îndeplinirea condiţiilor legale pentru transformarea a nouă posturi vacante, precum şi redistribuirea a cinci posturi vacante de la un sector de activitate la altul, în vederea eficientizării activităţii unor compartimente de specialitate din cadrul acestei instituţii”, se mai arată în solicitarea către consilierii judeţeni, care se vor întruni în şedinţă în data de 20 august a.c.

Totodată, se menţionează că propunerea de modificare a statului de funcţii respectă normativele de personal în vigoare şi se încadrează în cheltuielile de personal din fondurile alocate de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Suceava şi de la bugetul de stat.

Spitalul de Urgenţă Suceava are un număr total de 1.620 de posturi aprobate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul din Suceava transformă posturi de infirmiere şi bucătari în posturi de medici cardiologi pentru a face faţă solicitărilor pacienţilor.
 Vizualizări articol: 4394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Spitalul din Suceava transformă posturi de infirmiere şi bucătari în posturi de medici cardiologi pentru a face faţă solicitărilor pacienţilor4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei