Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 201 (7202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competenţe

Probele orale ale examenului de bacalaureat, până săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A doua săptămână a examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, aduce în prim-plan probele de evaluare a competenţelor candidaţilor.

Chiar dacă aceste testări nu se apreciază prin note, ci prin calificative, probele sunt obligatorii pentru promovarea bacalaureatului.

Proba orală la limba română (de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, aşa cum este oficial denumită) s-a desfăşurat în zilele de 27 şi 28 august. După susţinerea acestei probe (ca şi în cazul celorlalte probe orale), toţi candidaţii vor fi admişi, indiferent de cum se descurcă în faţa comisiei. Elevii primesc calificative aferente nivelului de competenţă corespunzător: utilizator mediu, avansat şi experimentat.

225 de candidaţi din judeţ au fost înscrişi pentru prima probă orală a bacului.

Pe 30 august şi 2 septembrie se desfăşoară proba de evaluare a competenţelor digitale, la care sunt aşteptaţi 221 de candidaţi. Proba se susţine în laboratoarele de informatică, iar în funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul în utilizarea calculatorului al candidatului, după cum urmează: „utilizator începător” (0-25 puncte), „nivel mediu” (26-50 p.), „avansat” (51-74 p.) şi „experimentat” (75-100 p.).

Pe 2 şi 3 septembrie urmează evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, probă la care sunt înscrişi 228 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00).În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probele orale ale examenului de bacalaureat, până săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probele orale ale examenului de bacalaureat, până săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei