Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 nov 2015 - Anul XX, nr. 261 (6073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect Erasmus +, desfăşurat la Şcoala Gimnazială Berchişeşti

Începând din acest an şcolar, Şcoala Gimnazială Berchişeşti desfăşoară un proiect Erasmus+  de parteneriat strategic între şcoli, Let Us Speak,  proiect cofinanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Proiectul se întinde pe o durată de 2 ani şi este coordonat de o şcoală din Trinec, Republica Cehă, având parteneri Şcoala Gimnazială Berchişeşti, o şcoală din Turcia şi una din Bulgaria. Elevii acestor şcoli vor lua parte la activităţi variate: video-conferinţe lunare între perechi de elevi din ţări diferite care vor discuta pe teme date; crearea de video-carduri pentru partenerii de comunicare; crearea unei poveşti audio în lanţ; producerea, editarea şi prezentarea unei ştiri TV după ce, în prealabil, au vizitat o staţie TV locală şi au asistat la crearea ştirilor; pregătirea unei cărţi de bucate video; jocuri de Geo-caching; evenimente de public speaking; etape de team-building (în cadrul mobilităţilor): jocuri comunicative, problem-solving, jocuri de cooperare şi jocuri de creativitate.

Capacitatea de a vorbi limba engleză este unul din factorii principali care influenţează fundamental împlinirea şi satisfacţia in viaţa profesională, dar şi personală. Proiectul Let Us Speak (L.U.S.) reflectă această necesitate şi îşi propune să ofere elevilor abilităţile indispensabile pentru a-şi creiona viitorul şi a reuşi pe piaţa muncii.

Proiectul a ales să dezvolte nivelul de limbă al elevilor, aceasta fiind una din priorităţile Uniunii Europene. În majoritatea şcolilor nu există contact direct al elevilor cu limba engleză reală, iar lipsa vorbitorilor nativi de limba engleză este acut resimţită in domeniul educaţiei. Prin acest proiect, iniţiatorii îşi propun să demonstreze faptul că, prin conversaţii regulate cu parteneri din altă ţară şi derulând anumite activităţi, pot fi dezvoltate competenţele de vorbire si comunicare, poate fi stimulată o atitudine pozitivă faţă de învăţarea pe tot parcursul vieţii şi se poate resimţi în mod real efectul acestor activităţi.

Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta compeţențele de comunicare în limba engleză ale elevilor din ciclul gimnazial şi de a îndepărta frica, teama de a vorbi. Pentru acest lucru, a fost propusă crearea unei noi metode de comunicare, “Progressive Speaking and Communicative Method”-PSCM (Vorbire si comunicare progresivă), care va conduce la învăţarea motivată şi interesantă.

S-a constatat că în şcolile din ţările implicate in proiect nu există teste standardizate de evaluare a competenţelor de vorbire, astfel impunându-se nevoia unui astfel de sistem de evaluare unificat, în concordanţă cu Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbi. Va fi creat un set de 20 de teste de speaking de nivel A2 care vor îmbunătăţi metodologia de evaluare şi testare a nivelului de competențe de vorbire.

De asemeni, se va alcătui o colecţie de jocuri de team-building, verificate şi testate cu ajutorul elevilor implicaţi, jocuri care au rolul de a-i face pe copii să comunice fără teamă, in situaţii ludice.

 La nivel curricular, vor fi abordate activităţi de învăţare integrată (metoda CLIL).

Profesorii din echipele de proiect vor participa, timp de o săptămână (în luna decembrie, în Cehia),  la doua seminare de formare despre metoda CLIL şi despre evaluarea competenţelor de vorbire, necesare realizării celor două rezultate/produse intelectuale: Assessment Guide of Speaking (ghid pentru dezvoltarea competentelor de speaking) şi The Book of Speaking Tests (colecţie de 20 de teste de speaking).

În fiecare ţară parteneră vor exista evenimente de multiplicare, în care vor fi diseminate rezultatele proiectului. De asemeni, mediul online va folosi ca o importantă platformă de diseminare, punând la dispoziția celor interesați toate materialele produse în timpul derulării proiectului.

Este de aşteptat ca proiectul să ajute elevii să-şi îmbunătăţească cunoştinţele, să le împărtăşească şi altor colegi, să colaboreze în vederea promovării activităţilor de învăţare reciprocă şi a schimburilor de experienţă la nivel european.

 

Echipa de proiect a Școlii Gimnaziale Berchişeşti este formată din:

prof. Otilia Corniciuc –coordonator proiect, persoana de contact

prof. Constantin Gogan

prof. Mihaela Rusu

prof. Genoveva Roşu

prof. Gabriela Cojocariu

director, prof. Rachila Varvaroi - reprezentant legal al instituției

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus +, desfăşurat la Şcoala Gimnazială Berchişeşti.
 Vizualizări articol: 1474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect Erasmus +, desfăşurat la Şcoala Gimnazială Berchişeşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lapte de cioară Dacă vă amintiţi din copilărie de un desert pufos ca fulgul de porumbel, cremos, vanilat şi uşor numit ”lapte de pasăre”, ei bine, aceasta este varianta ”hard”, cu alcool şi multă cacao amăruie. Probabil că denumirea dată de... Citeşte