Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 nov 2015 - Anul XX, nr. 261 (6073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Gabriel Sandu – Proton, candidatul cel mai probabil al PSD pentru Primăria Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din judeţul Suceava, Gabriel Sandu, este, din câte se pare, cel mai vehiculat nume din partea PSD drept candidat la viitoarele alegeri locale pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. Cu o experienţă în afaceri de aproape 20 de ani, timp în care a reuşit să dezvolte afaceri de la zero şi să le transforme în unele dintre cele mai importante tranzacţii din România, Gabriel Sandu este decis în momentul de faţă să câştige Primăria Rădăuţi, pentru a pune umărul la dezvoltarea oraşului în care a crescut, a trăit şi şi-a început activitatea în mediul privat.

Gabriel Sandu este cunoscut, atât în Rădăuţi, cât şi la nivel naţional, pentru dezvoltarea lanţului de magazine Proton, pe care le-a deschis în întreaga ţară, devenind unul dintre cei mai importanţi „actori” de pe piaţa telecom din România.

Gabriel Sandu a intrat în afaceri în anul 1997, când a intrat în business management cu firma Yasmine SRL, dealer Dialog, pe care a reuşit să o ducă pe primul loc în judeţul Suceava, după care, în anul următor a început, aşa cum singur declară, „o istorie frumoasă”, cu firma Proton. Omul de afaceri rădăuţean a condus această firmă timp de 10 ani, reuşind să o aducă de la zero, pe locul 2 la nivel naţional ca partener Orange şi Vodafone.

Gabriel Sandu declara pentru Business 24 că „povestea” Proton a început după ce a înfiinţat firma doar cu o modică sumă de 300 de dolari. „Pot să spun că am pornit de la zero. Dar din prima zi mi-am propus să ajung lider în domeniul GSM din România”, a spus omul de afaceri răduţean pentru Business24. De la înfiinţare şi până în anul 2007, compania Proton a reuşit să ajungă al doilea jucător pe piaţa de retail GSM, având nu mai puţin de 99 de magazine în întreaga ţară, cu o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro, după care a devenit partenerul gigantului Vodafone. „În 2009 am fost invitat la o discuţie la Vodafone, unde mi-am expus viziunea. Voiam să ajung numărul unu, iar împreună cu un investitor de talia Vodafone acest lucru ar fi fost posibil. Atunci am acceptat să rămân la Proton acţionar minoritar, şi manager în firma”, a declarat Gabriel Sandu pentru Business24.Omul de afaceri a vândut astfel cele 99 de magazine companiei Vodafone, reuşind astfel să încheie una dintre cele mai importante tranzacţii de pe piaţa telecom din România.

 

Gabriel Sandu deţine un MBA în management la Open University din Anglia

După ce a vândut compania Proton, Gabriel Sandu a decis să facă o pauză în care „am vrut să mă dezvolt personal, pentru că eu cred că tot ceea ce te ajută să ajungi la un nivel te poate împiedica să treci la nivelul următor”.

Absolvent de Finanţe la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi al unui master în Management/marketing la aceeaşi unitate de învăţământ superior, Gabriel Sandu a decis ulterior să-şi continue perfecţionarea în aceste domenii. Astfel se face că în anul 2012 a obţinut MBA-ul (Master of Business Administration) în management la Open University din Anglia, una dintre cele mai prestigioase instituţii la care se poate obţine această diplomă în business management.

Tot în anul 2012 a decis să continue în afaceri şi să înfiinţeze compania „For Family”, prin care intenţiona să deschidă un lanţ de magazine de proximitate în Bucureşti. Ideea înfiinţării unor astfel de magazine i-a venit după o vizită în Taiwan. „Este ţara magazinelor de proximitate. În Taiwan oamenii muncesc mult, nu au timp să meargă în hipermarket, şi de aceea formatul de proximitate s-a dezvoltat foarte mult. Şi am descoperit că un magazin mic, administrat bine, poate să acopere 99% din nevoile comunităţii din apropiere”, a declarat Gabriel Sandu pentru Business24.Deschiderea magazinelor a fost amânată de apariţia concurenţei în acest domeniu, însă când aceasta nu a avut succes, Gabriel Sandu a decis să înfiinţeze compania Pronto prin care în momentul de faţă a deschis mai multe magazine de proximitate în Bucureşti, afacere pe care este decis să o dezvolte în continuare.

Succesul înregistrat în afaceri nu l-a făcut pe Gabriel Sandu să renunţe la ideea dezvoltării municipiului Rădăuţi, oraş în care a crescut şi şi-a început activitatea în afaceri. Astfel se face că în momentul de faţă, acesta este decis să candideze pentru Primăria Rădăuţi, urmând ca în perioada următoare conducerea PSD să ia o decizie în acest sens. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriel Sandu – Proton, candidatul cel mai probabil al PSD pentru Primăria Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 5708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Gabriel Sandu – Proton, candidatul cel mai probabil al PSD pentru Primăria Rădăuţi3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lapte de cioară Dacă vă amintiţi din copilărie de un desert pufos ca fulgul de porumbel, cremos, vanilat şi uşor numit ”lapte de pasăre”, ei bine, aceasta este varianta ”hard”, cu alcool şi multă cacao amăruie. Probabil că denumirea dată de... Citeşte