Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 apr 2015 - Anul XX, nr. 97 (5909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Mini – târg de primăvară la Gura Humorului

Rusu Eliszabetha este numele ei. A fost eleva Colegiului "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului în clasele a 9-a şi a 10-a, după care a plecat la la EF Academy Oxford, unde studiază în prezent într-un program de doi ani pentru International Baccalaureate Diploma. “Accesul în instituţia britanică a fost posibil după verificarea rezultatelor şcolare şi extraşcolare, şi în urma unui examen de limbă prin interviu, iar aici aş vrea să precizez că examenul a fost foarte uşor datorită orelor de engleză din clasele a 9-a şi a 10-a. Ideea târgului mi-a venit după ce am participat la mai multe activităţi acolo, am obţinut experienţă în organizarea de activităţi şi am fost informată cu privire la importanţa proiectelor de voluntariat pentru viitor. Am avut 2 săptămâni de vacanţă şi oportunitatea de a participa la un program de voluntariat acolo sau acasă, prin urmare am decis să creez un proiect de voluntariat acasă".

Prima dată Eliza a luat legătura cu Servicii multifuncţionale pentru protecţia copilului din Gura Humorului pentru a le afla disponibilitatea, iar apoi cu Consiliul Elevilor de la Colegiul "Alexandru cel Bun" pentru parteneriat. S-a creat un parteneriat între cele două instituţii de stat. Colegiul "Alexandru cel Bun" a contribuit la proiect în 3 etape: donarea de obiecte care au fost mai apoi vândute, etapă în care au fost implicate următoarele clase : 9A, 9B, 9C, 9D, 9G, 9I, 10F, 10G, 10H, 11A, 11B, 11C, 11F, 12F, 12I. A doua etapă a constat în participarea la crearea obiectelor, 25 de elevi-voluntari au participat la ateliere de lucru, câte 3 ore în 3 zile diferite, şi a urmat vânzarea obiectelor la mini – târgul de primăvară, unde este de apreciat faptul că elevii au fost prezenţi ca voluntari în număr mare, în ciuda vremii capricioase.

Decorul şi materialele folosite pentru promovarea evenimentului şi a obiectelor au fost un ajutor primit de la persoane dornice să susţină această activitate prin sponsorizări. Târgul a fost un prilej de a aduna o sumă de bani care va fi folosită pentru dezvoltarea atelierelor de lucru ale instituţiei Servicii multifuncţionale pentru protecţia copilului Gura Humorului - Ostra, iar obiectele rămase nevândute au fost donate tot acestor copiii.

Beneficiarii acestui Mini – Târg de Primăvară au fost toti participanţii, elevii Colegiului Alexandru cel Bun au învăţat ce înseamnă şi cum să creeze lucruri handmade, şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare, de întelegere şi de convingere. Pe de altă parte, copiii din instituţia Servicii multifunctionale pentru protecţia copilului şi-au făcut prieteni noi, iar cel mai important aspect al acestui tip de proiect este faptul că munca pe care aceşti copii o fac aproape zilnic a fost promovată şi făcută cunoscută publicului din Gura Humorului şi nu numai.

Eliza, iniţiatoarea proiectului şi cea care s-a implicat total, a ţinut să comunice tuturor înainte de a pleca din ţară că speră ca “acest proiect să fie un prim pas pentru viitoare colaborări între cele 2 instituţii şi că aceste acţiuni caritabile vor fi mai mult apreciate şi valorificate în continuare”.

 

Profesor Cîmpan Brînduşa Luminiţa
Colegiul Alexandru cel Bun
Gura Humorului, Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mini – târg de primăvară la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mini – târg de primăvară la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei