Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Începând cu data de 03.07.2007, Autoritatea Naţională a Vămilor a început preluarea în patru etape a activităţii fiscale cu privire la accize conform Ordinului M.E.F 487/2007 cu modificările şi completările ulterioare. Începând cu luna septembrie 2007 s-au desfăşurat activităţi de control cu privire la circulaţia, deţinerea şi comercializarea de produse accizabile.

În activităţile de control desfăşurate de personalul din cadrul D.J.A.O.V. Suceava s-a constatat că, la nivelul judeţului Suceava, cazurile în care se comercializează băuturi alcoolice contrafăcute sau băuturi alcoolice fără banderole fiscale sunt nenumărate. Urmare a controalelor efectuate s-au reţinut în vederea confiscării cantităţi importante de băuturi alcoolice şi s-au aplicat nenumărate amenzi. Din toate informaţiile culese de la agenţii economici de către inspectorii vamali în această perioadă, conform atribuţiunilor de serviciu, a rezultat că majoritatea alcoolului şi a băuturilor alcoolice contrafăcute reţinute în vederea confiscării de inspectorii vamali provin de la agenţi economici de pe raza judeţului Suceava ce desfăşoară activitate de producţie în acest domeniu, iar distribuţia la agenţii economici ce comercializează ilegal astfel de produse este făcută cu maşini de distribuţie ale unor societăţi ce desfăşoară activitate de comercializare angro de băuturi alcoolice.

Toţi agenţii economici au fost informaţi la terminarea controalelor despre prevederile legale referitoare la comercializarea produselor accizabile. În nici într-un caz nu au fost sfătuiţi să comercializeze sau nu anumite tipuri de băuturi alcoolice, ci doar despre faptul de a nu comercializa ilegal băuturi alcoolice contrafăcute.

Menţionăm faptul că toate controalele efectuate de către inspectorii vamali sunt făcute în baza Ordinelor de misiune şi a planului de control aprobat şi cu respectarea prevederilor legale.

Precizăm faptul că peste 80% din accizele colectate la nivelul judeţului Suceava provin din activitatea de producţie alcool etilic rafinat şi băuturi alcoolice. Urmare a activităţii desfăşurate în acest domeniu de D.J.A.O.V. Suceava, nivelul accizelor colectate în anul 2008 au crescut cu 35% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2007. Se poate deduce în mod evident că prin măsurile aplicate de inspectorii vamali cu privire la combaterea fenomenului de comercializare ilegala a băuturilor alcoolice contrafăcute a crescut nivelul accizelor colectate.

Referitor la afirmaţia că inspectorii vamali ar încasa un comision de 20% din amenzile aplicate, vă informam că, constituirea fondului de stimulente din amenzi se face în conformitate cu art. 227 din O.G.92/2003 cu privire la Codul de procedura fiscală. Acest fond se constituie  doar din amenzile încasate şi care nu sunt contestate in instanţă.

Datorită fenomenului de evaziune în domeniul accizelor semnalat la nivel naţional, Autoritatea Naţională a Vămilor a dispus structurilor subordonate din teritoriu intensificarea operaţiunilor de control în acest domeniu, inclusiv supravegherea şi controlul transporturilor de produse accizabile. Toţi agenţii economici care îşi desfăşoară legal afacerile în acest domeniu nu au de ce să se considere lezaţi de controalele efectuate, deoarece foarte mulţi agenţi economici au mulţumit organelor de control despre faptul că reducerea evaziunii în acest domeniu a dus la creşterea vânzărilor legale de băuturi alcoolice, implicit a creşterii taxelor  plătite de către aceştia la bugetul de stat.

 

Compartimentul de informaţii publice al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drept la replică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei