Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Volvo S60 spionat fără camuflaj înainte de lansare

Volvo pregătește în taină sedanul care la ora lansării va fi decretat drept cel mai solid și inteligent din lume.
Noul S60 va fi o adevărată vitrină tehnologică, evident garnisită cu sisteme de top concepute de eminențele cenușii ale mărcii suedeze, campionul incontestabil al siguranței. După cum ne dezvăluie primele imagini cu un model spionat în S.U.A, la o ședință foto, versiunea de serie abundă în elemente preluate de la conceptul S60, prezentat în ianuarie la Salonul Auto de la Detroit, care și-a pus pe deplin amprenta stilistică asupra produsului final.
Din punct de vedere estetic partea frontală păstrează în mare parte linia conceptului S60. Blocurile optice, flancate de o pereche de lumini cu un design minimalist dar plăcut vederii, păstrează forma alungită, grila motor trapezoidală cu ornament cromat și spoilerul integrat fiind de asemnea identice prototipului. Profilul cu linii curbe și pavilionul cu umeri care coboară lin spre portbagaj dezvăluie dorința designerilor de a înscrie modelul într-o linie modernă care surprinde.... ”un amestec incitant de dramă şi senzualitate” după cum spune Steve Mattin, designerul arhitecturii exterioare a noului S60. Spatele mașinii este singura secțiune care suferă modificări stopurile și spoilerul fiind redesante într-o manieră mai puțin îndrăzneață, formele sugerând orientarea spre eleganță a modelului de serie în timp ce conceptul promitea o linie deschisă spre sportivitate. Viitorul S60 este dezvoltat pe o platformă avansată, ce va fi utilizată și de viitorul Ford Modeo. Printre noutățile absolute care vor demonstra excelența și progesul în materie de tehnologie se numără sistemele Collision Warning și Full Auto Brake and Pedestrian Detection care acționează împreună frânarea, atunci când în fața mașinii apare brusc un pieton, sistemele electronice preluând inițiativa de a declanșa frânarea înainte ca reacțiile șoferului să fie deja tardive. O altă tehnologie propusă de Volvo, tot în scop preventiv, este și Collision Avoidance capabil să evite un impact frontal atunci se trece involuntar pe sensul opus. Sistemul va readuce automat mașina pe banda de mers inițială. De asemenea direcția electrică EPAS, un nouă generație a tracțiunii integrale AWD și structura mai rezistentă la impact, ce interacționează cu alte tehnologii de vârf, vor face din S60 o referință în materie de siguranță pe segmentul premium. Partea tehnică va fi completată de motoare mai economice, și o premieră bine-venită: cutia automată cu dublu ambreiaj, Powershift, disponibilă pe noua unitate GTDi de 180 de cai putere. Volvo a anunțat pe cale oficială că noul S60 va fi dezvăluit în martie 2010 la Salonul Auto de la Geneva. Lansarea comercială va avea loc la jumătatea anului viitor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volvo S60 spionat fără camuflaj înainte de lansare.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Volvo S60 spionat fără camuflaj înainte de lansare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei