Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ford Fiesta, vânzări record de 500.000 de exemplare

Ford poate spune cu mâna pe inimă că succesul pe timp de criză are un singur nume: Fiesta. În spatele oricăror laude şi declaraţii oficiale, cifrele de vânzări stau mărturie asupra reuşitei semnate de micul model de oraş: nu mai puţin de peste 500.000 de unităţi Fiesta comercializate în lume, la doar un an de la lansarea actualei serii. Cât priveşte numărul celor vândute din 1976, când a debutat prima generaţie, şi până astăzi, acesta depăşeşte 12 milioane de modele. Cel puţin în 2009 noul Ford Fiesta a devenit, într-un timp foarte scurt, unul din cele mai bine vândute modele din Europa, ocupând constant locul doi, timp de 9 luni, în topul primelor 10 vehicule.
Actuala generaţie Fiesta a debutat în octombrie 2008, după care a fost introdusă gradual şi în afara Europei. După debutul european, Fiesta a luat cu asalt pieţe importante Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă şi China. Volumul vânzărilor globale atinge 470.000 de unităţi în septembrie 2009, din care 430.000 revin Europei iar 40.000 Asiei şi Oceaniei. Cererea de modele Fiesta s-a menţinut la cote ridicate şi în octombrie, când numărul total al livrărilor a ajuns la peste 50.0000.
"Clienţii din întreaga lume văd în noua Fiesta o maşină completă, valoroasă, cu design captivant, marcată de inovaţie şi o ţinută de drum remarcabilă" a declarat Jim Farley, vice-preşedintele departamentului de marketing global pentru Canada, Mexic şi America de Sud. Interesant de remarcat este faptul că 40% din totalul europenilor au optat pentru versiunile de top Titanium şi Ghia, un aspect ce spune totul despre cât de schimbătoare sunt pretenţiile în materie de dotări. În opinia oficialilor Ford, succesul răsunător al noului Fiesta are ca substrat nu doar preţul de vânzare sau echiparea oferită, ci şi culoarea modelului.
Potrivit unei statistici publicate de compania americană, clienţii din Marea Britanie şi Germania, cele mai mari pieţe europene ale Ford, au optat preponderent pentru culoarea neagră, la fel ca şi cumpărătorii din Italia, Danemarca, Elveţia, Olanda şi Grecia. La fel de apreciată este şi culoare roşie, aleasă de majoritatea clienţilor din Spania, Austria, Norvegia şi Rusia. Gusturile au o altă nuanţă în China, unde majoritatea au optat pentru portocaliu şi albastru. Sud-africanii preferă în special albul în timp ce australienii negrul.
Succesul actualei generaţii poate fi pus şi pe seama numărului pieţelor de desfacere, Fiesta fiind primul model Ford cu livrare globală. Europa, Asia, Africa şi Oceania sunt regiunile unde subcompacta Ovalului Albastru poate fi achiziţionată.
Un sprijin demn pentru satisfacerea cererii de modele Fiesta arată uzinele din Koln, Germania şi Valencia, Spania unde se fabrică versiunile hatchback în trei şi cinci uşi. Un alt sit de producţie, cel din China de la uzina Changan Ford Mazda Automobile, asamblează versiuni sedan şi hatchback în cinci uşi. În viitorul apropiat, Fiesta va fi produsă în Thailanda pentru pieţele din Asia de Sud-Est, în timp ce la uzina Ford din Cuautitlan, Mexic, vor fi produse începând din al doilea trimestru al anului 2010 variantele de caroserie berlină şi hatchback pentru America de Nord. Aici va debuta în vara anului viitor, oficialii fiind de părere că la startul vânzărilor vor exista deja peste 50.000 de potenţiali clienţi americani.
Specialiştii companiei Ford apreciază că în decurs de cinci ani, vor putea produce 1 milion de modele anual pe noua platformă globală de clasă B, pe care se bazează şi Fiesta.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ford Fiesta, vânzări record de 500.000 de exemplare .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ford Fiesta, vânzări record de 500.000 de exemplare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei