Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Porsche Panamera a fost dezvăluit oficial

Porsche a ridicat embargoul informaţional la adresa celui mai aşteptat automobil.

În sfârşit, fanii şi presa au aflat cele mai importante detalii legate de primul coupe cu patru uşi din istoria mărcii germane. Noul Panamera va fi lansat în premieră absolută în primăvara anului viitor, cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva din martie.

„Va fi un automobil Made in Germany", se afirmă în comunicatul de presă, făcându-se aluzie la calitatea excepţională a modelelor Porsche.

La fel ca maşina în sine - caracterizată ca un grand tourer sportiv, majoritatea componentelor au fost dezvoltate şi create în ţara de origine.

Având dimensiunile unui vehicul de clasă mare, Panamera va surprinde prin interiorul extrem de generos cu pasagerii săi, nivelul de confort şi atmosfera încărcată de rafinament a interiorului. Noul model ce măsoară 4.970 mm lungime, 1.930 mm lăţime şi 1.418 mm înălţime, sportivul coupe păstrează linia de design specifică versiunilor 911 dar, spre deosebire de acestea, Panamera este un vehicul robust, cu talie de limuzină.

Panamera intră pe un segment care în următorii ani va fi populat de automobile rasate şi puternice. Pentru a-şi susţine supremaţia, germanii au dezvoltat, iar în unele cazuri au optimizat, propulsoarele pe benzină, ce vor fi disponibile în tradiţionalele configuraţii V6 şi V8, cu puteri minime, cuprinse între 300 şi 500 de cai putere. Porsche anunţă că o parte dintre acestea sunt motoare turbo ce beneficiază de injecţie directă de combustibil, ceea ce le asigură un consum redus, fără ca performanţa să fie afectată în vreun fel.

Puterea va fi transmisă la roţi prin intermediul unei cutii manuale cu şase rapoarte sau una automată PDK (Porsche-Doppelkupplung) cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteze. Considerat un coupe sportiv, Panamera va avea tracţiune spate însă pentru versiunea de top, producătorul pune la dispoziţie un model echipat în standard cu un sofisticat sistem de tracţiune integrală. Acesta va fi disponibil doar opţional şi pe celelalte versiuni de echipare.

Porsche va asambla primul său coupe cu patru uşi la noua uzina din Leipzig, ce se desfăşoară pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi. Tot pentru acest model va exista şi un centru special de logistică, aflat încă în construcţie. Motoarele vor fi realizate la fabrica Porsche din Zuffenhausen, iar de vopsirea caroseriilor se va ocupa uzina Volkswagen din oraşul Hanovra. Panamera va debuta în primăvara anului viitor, urmând ca primele exemplare să fie disponibile la concesionarii din întreaga lume spre sfârşitul sezonului estival din 2009.

Porsche şi-a fixat ţinta de vânzări la 20.000 de unităţi anual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porsche Panamera a fost dezvăluit oficial .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Porsche Panamera a fost dezvăluit oficial0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei