Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2008 - Anul XIII, nr. 151 (3832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Volkswagen Golf Twin Drive, iată hibridul alimentat de la priză!

Volkswagen are planuri cât se poate de serioase în domeniul hibridelor.

După abandonarea proiectului Golf TDI Hybrid, germanii lăsau impresia că renunţă pentru o vreme la tehnologia care pare, astăzi, prima soluţie la îndemână pentru dezvoltarea de automobile ecologice.

În realitate, Volkswagen a continuat să găsească o variantă convenabilă şi mai ieftină pentru producerea unui hibrid, însă abia acum avem cunoştinţă de el.

Noul model, deocamdată doar un prototip - versiune experimentală, este un proiect cu care producătorul german a luat prin surprindere chiar şi concurenţa japoneză - lider pe acest segment de piaţă. Hibridul creat de Volkswagen utilizează un sistem denumit Twin Drive, care se deosebeşte de versiunile actuale - unde motorul electric susţine activitatea motorului cu ardere internă, acţionând exact invers, anume: propulsorul pe combustibili fosili ajută motorul electric.

Creat pe baza celei de a cincea generaţii Golf, noul hibrid are avantajul că dispune de un motor electric ce poate fi încărcat de la orice priză de curent electric. Alimentarea la priză poate dura până la cel mult patru ore.

Volkswagen susţine că motorul electric al prototipului Golf Twin Drive este capabil să genereze 82 de cai putere şi poate imprima automobilului o viteză maximă de 120 km/h. Acesta garantează o autonomie de drum de aproximativ 50 de kilometri ce pot fi parcurşi folosind energia acumulată în sistemul de baterii de tipul litiu-ion, amplasat în zona portbagajului. Distanţa este una suficientă pentru deplasările în oraş, dacă ne referim strict la drumul către serviciu sau la câteva activităţi zilnice mărunte.

Tehnologia Twin Drive face ca motorul pe combustibil să intervină, să intre în funcţiune peste cel electric, atunci când acumulatorii s-au descărcat şi când este nevoie de o putere mai mare la roţi, spre exemplu la depăşiri sau demaraje.

Inginerii germani spun că cele două agregate nu acţionează niciodată în paralel, ci doar unul din ele poate fi la comandă.

Propulsorul electric este alimentat de un agregat turbodiesel de 2.0 litri care produce 95 de cai putere, valoarea cumulată a grupului propulsor ridicându-se la 177 de cai putere.

Într-un test demonstrativ realizat la Berlin consumul mediu obţinut de Golf Twin Drive pe un traseu de 100 de kilometri, este incredibil: 8 kilowaţi-oră pentru motorul electric şi 2.5 litri de motorină pentru unitatea diesel. Volkswagen intenţionează ca peste doi ani să-l introducă pe piaţă ca model de serie, doar dacă tehnologia hibridă Twin Drive nu va implica în primul rând costuri ridicate de producţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volkswagen Golf Twin Drive, iată hibridul alimentat de la priză!.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volkswagen Golf Twin Drive, iată hibridul alimentat de la priză!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei