Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2008 - Anul XIII, nr. 124 (3805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Dacia Sandero, lansată oficial pe 3 iunie

Dacia tocmai urmează să facă un pas hotărâtor înainte. Mai sunt doar câteva zile până la debutul modelului Sandero de care se leagă foarte mari aşteptări. Producătorul a anunţat că pe data de 3 iunie, al cincilea model din gama Dacia va debuta oficial în România. Oarecum surprinzător, lansarea pentru piaţa locală vine la câteva săptămâni după cea din Franţa, unde a fost introdus în luna mai, la preţuri cuprinse între 7.800 şi 10.900 de euro cu toate taxele incluse.

Cât priveşte tarifele noului Sandero pentru România, acesta rămâne în continuare necunoscut, însă, potrivit directorului general Francois Fourmont,  versiunea de vârf, cea mai accesorizată, va fi vândută pe piaţa românească la un preţ foarte competitiv, care nu va depăşi 9.500 de euro cu TVA inclus.

Dacia Sandero, model dezvăluit în premieră mondială în luna martie la Geneva, este al cincilea autoturism dezvoltat de Renault şi Dacia pe platforma Logan.

Odată cu acest vehicul, Dacia afişează noua sa emblemă ce va figura şi pe calandrul viitoarelor automobile asamblate la uzina din Mioveni.

Încadrat tot în segmentul low-cost, Sandero este un automobil ce preia în proporţie de 30% elemente de natură tehnică de la Renault Clio II şi componente de la actualul Logan în proporţie de 70%. Fabricat la uzina de la Mioveni, noul Sandero are drept calităţi fundamentale: interior spaţios, capacitate mare de încărcare şi robusteţe.

Partea frontală se remarca prin blocurile optice expresive şi moderne, bara de protecţie şi grila radiatorului sunt perfect adaptate ansamblului caroseriei. Versiunea bi-corp măsoară 4,02 m în lungime, 1,75 m în lăţime şi are un ampatament de 2,59 m. Garda la sol ridicată, de 155 mm, îi permite modelului compact să abordeze cu uşurinţă drumuri mai puţin accesibile din zonele urbane.

Portbagajul oferă un volum de 320 de litri în condiţii normale, capacitatea putând creşte până la 1.200 de litri, atunci când bancheta spate este rabatată.

Sandero dispune în echipare standard de ABS şi airbag-uri pentru pasagerii din faţă. Airbag-ul pentru şofer a fost special conceput pentru Dacia Sandero, fiind prevăzut cu un orificiu prin care se reglează presiunea exercitată asupra corpului în cazul activării. Cele două airbag-uri laterale din zona capului şi a toracelui – disponibile în opţiune în funcţie de versiune – oferă o protecţie suplimentară în caz de şoc lateral, completată de structurile de protecţie încorporate în portiere.

Potrivit directorului comercial al Dacia, Jacques Daniel, garanţia standard pentru Sandero va fi în România de un an şi jumătate sau 100.000 de kilometri, în timp ce pentru alte pieţe garanţia este standard este extinsă la trei ani.

Pentru început, versiunea hatchback va beneficia de două motorizări pe benzină de 1,4, respectiv 1,6 litri, cu puteri de 75CP şi 90 CP. De anul viitor vor fi disponibile şi două unităţi diesel de 1,5 litri de 70 şi 85 CP. Primele exemplare Sandero vor fi livrate spre sfârşitul lunii iunie, cel mai probabil pe data de 20, atunci când maşina românească va debuta în Germania şi Benelux.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Sandero, lansată oficial pe 3 iunie.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacia Sandero, lansată oficial pe 3 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei