Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Hyundai i30 Crosswagon, familly feeling

Hyundai vrea să conducă balul în clasa supermini. Unii spun că e o căciula prea mare, alţii avertizează că oferta coreenilor bate tot. Cât de adevărate sunt cele două afirmaţii vom vedea la finele lui 2008 când se va trage linia.

Pentru Hyundai, segmentul C a devenit cea mai importantă cale de atac spre Europa, este domeniul unde mărcile autohtone sau cele japoneze vând cel mai bine. Asiaticii intră pe această piaţă populată de o sumedenie de modele cu ştaif, folosindu-se de carisma noilor i30 şi i30 CW, vehicule create la centrul de design Hyundai din Russelsheim, Germania. Ultima dintre acestea este versiunea dedicată familiilor tinere, aflate în căutarea unui automobil simplu, plăcut şi eficient. CW vine de Crosswagon şi este modelul break ce va strica socotelile colegilor de breaslă Ford Focus Wagon, Astra Combi sau Peugeot 308 SW.

Echipat cu un motor diesel viguros şi deopotrivă economic, noul i30 CW are toate şansele de a intra sub pielea europenilor. Agregatul pe motorină de factură turbo are o cilindree de 2000 de centimetri cubi şi dezvoltă 143 de cai putere care au misiunea de purta zilnic în spate 1360 de kilograme, cât cântăreşte break-ul Hyundai.

Coreenii par să le fi făcut pe toate bine, numai că, la portbagaj, au cam dat-o în bară. Volumul de stocare pentru bagaje este cel mai mic clasa C, şi poate deveni un inconvenient major, dacă luăm în calcul faptul că proaspătul i30 Crosswagon este o maşină de familie.

Prestaţiile dinamice şi performanţele sunt mulţumitoare, însă viteza de top de 205 kilometri pe oră ne demonstrează că automobilul de familie se ridică la nivelul concurenţei. Totuşi, dacă doriţi mai multă economie şi blândeţe de la Hyundai atunci opţiunea cea mai bună este versiunea de mijloc, motorul turbodiesel de 1.6 litri şi 115 cai putere, alegerea perfectă pentru i30 Crosswagon. Paleta de motorizări mai include un diesel de 90 de cai putere, şi două unităţi pe benzină de 109 şi 143 de cai putere. La partea de design nu există mari surprize, stilistica fiind apropiată modelului compact. Există însă şi unele diferenţe vizibile, oglinzile retrovizoare şi inserturile cromate din spoilerul faţă, ce nu se regăsesc la i30 hatch. Cu excepţia motorului diesel de 140 de cai putere, toate motoarele vor fi cuplate la transmisii manuale în 5 trepte.

Noul i30 CW va fi lansat în cel mai probabil în luna mai 2008.

Hyundai anunţă că pe viitor va lansa alte declinări în gama i30 respectiv, o versiune compactă în trei uşi, un model crossover şi un cabriolet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hyundai i30 Crosswagon, familly feeling.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hyundai i30 Crosswagon, familly feeling5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte