Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Auto-fapt divers

Cadillac intenţionează ca în viitorul apropiat să producă un vehicul de lux. Orientarea spre segmentul superior este justificată de lipsa unui model care să poată concura cu veteranii Mercedes S Klasse şi BMW Seria 7. Vicepreşedintele General Motors, a afirmat că pentru fabricarea sedanului de lux ar putea fi folosită o platformă extinsă Chevrolet Camaro. Ca şi design, viitorul model de lux se va inspira din trăsăturile conceptului Cadillac Sixteen. În privinţa propulsiei, există două opţiuni fie un V10 împrumutat de la versiuni sport ale Cadillac, fie noul motor V12 de 600 CP. Agregatul de 7.200 cmc, este construit pe baza a două motoare de 3.6LV6, şi va produce un cuplu torsional de 540 Nm. Prezenţa unui modern sistem de injecţie va ajuta la scăderea consumului de carburant chiar şi la un regim de turaţii mari. Lansarea noului automobil de lux sub sigla Cadillac ar putea avea loc în 2009.

Amatorii de maşini istorice au avut o nouă ocazie de a-şi îmbogăţi colecţia cu un model foarte rar. Este vorba de celebrul Ford A, echipat cu un motor de 1.600 de cmc şi care dezvoltă doar 8 CP, pe care însuşi creatorul Henry Ford îl vindea în anul 1903. Vehiculul, care la acea vreme costa 850 de dolari, a fost cel de-al treilea exemplar pe care Ford l-a comercializat în Statele Unite. Licitaţia a fost organizată pe 19 ianuarie de RM Auctions’ “Vintage Motor Cars" din Arizona. Cel mai vechi model Ford existent la ora actuală a fost adjudecat pentru 500.000 de dolari.

Cititorii revistei „Auto Bild alles allrad” au votat două modele Audi pe primul loc în competiţia „Maşina Anului cu tracţiune integrală 2007”. Prima distincţie a fost adjudecată de Audi A4 quattro în categoria „berline medii”, în timp ce Audi A6 quattro a fost votată cea mai bună „limuzina de lux cu tracţiune integrală”. Dubla victorie a fost întregită de câştigătorul de anul trecut, Audi A8 quattro, care a ocupat locul doi, în spatele lui Audi A6. La fel ca şi în 2006, două modele Audi s-au clasat pe primele două poziţii. Şi alte modele cu tracţiune integrală s-au numărat printre câştigători: Audi Q7 a venit pe locul doi în clasa modelelor off-road de lux, acelaşi loc ocupându-l şi Audi A3 quattro în clasa compactă. Audi R8 a ratat la limită prima poziţie în clasa maşinilor sport la prima sa apariţie în această competiţie. Locul trei a fost ocupat tot de un model Audi: TT quattro.

Două victorii şi un total de şapte clasări pe podium fac din Audi cea mai de succes marcă în sondajul 2007. Cititorii au putut alege dintr-un total de 112 vehicule, în 9 categorii. S-au înregistrat peste 35.000 de voturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Auto-fapt divers.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Auto-fapt divers0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte