Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 178 (8095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

Finalizare proiect CREȘTEREA VOLUMULUI SERVICIILOR TURISTICE LA PENSIUNEA POPASUL DOMNESC PRIN EXTINDEREA CAPACITĂȚII EXISTENTE

S.C. BUCOVINA TRAVEL&EVENTS S.R.L. cu sediul în Sat Sfântu Ilie, Comuna Șcheia, Strada Stațiunii, Nr. 16, Județul Suceava, a semnat Contractul de finanțare în data de 06.05.2019 pentru proiectul „CREȘTEREA VOLUMULUI SERVICIILOR TURISTICE LA PENSIUNEA POPASUL DOMNESC PRIN EXTINDEREA CAPACITĂȚII EXISTENTE”, Cod SMIS 110727, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 2 - Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 - Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

 

Valoarea totală a proiectului a fost de  6.022.507,91 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a fost de 3.372.531,60 lei.

 

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020 este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord - Est este Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord - Est.

 

Obiectivul general al proiectului

Solicitantul, prin scopul sau de a exista pe această piața ca și element activ în dezvoltarea turismului în ținutul Bucovinei, zonă ce înglobează pagini de istorie, tradiții și obiceiuri străvechi, monumente unice și meșteșuguri specifice, ctitorii medievale care atestă o permanentă spirituală și istorică a locuitorilor acestor meleaguri, stabilește obiectivul general al proiectului și dorește a se alătura acelor actori capabili de a asigura servicii turistice de cea mai bună calitate. Astfel a fost necesară crearea condițiilor și direcțiilor de acțiune, mai exact extinderea capacității existente la Pensiunea Popasul Domnesc.

 

Obiectivele specifice ale proiectului

OB1. Extinderea capacității existente la Pensiunea Popasul Domnesc, având ca scop creșterea volumului serviciilor turistice și care a constat, atât în extinderea zonei de cazare, cât și în intervenția, recompartimentarea și reamenajarea spațiilor deja existente.

OB2. Adaptarea sistemului de management la cerințele moderne în domeniul turismului, prin achiziția de active necorporale, care au constat într-un software pentru managementul hotelier, certificarea/recertificarea sistemului de management, precum și participarea firmei la doua târguri la nivel internațional.

OB3. Achiziționarea de servicii de natură a garanta implementarea proiectului în condiții de performanță.

 

Perioada de implementare a proiectuluieste de 67 luni, respectiv între data 01.01.2017 și data 31.08.2022, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii: Investiția realizatăva contribui la dezvoltarea turismului în ținutul Bucovinei prin prestarea de servicii turistice de calitate, deoarece interventiile executate vor concura la acoperirea nevoilor consumatorilor, cu impact pozitiv asupra activitatii prestate la Pensiunea Popasul Domnesc.

 

Printre rezultatele proiectului se numără :

1. Modernizarea și dezvoltarea sectorului de management din cadrul firmei, prin achiziționarea unui software pentru managementul hotelier, certificarea/recertificarea sistemului de management precum și participarea la doua targuri de turism în afara României.

2. Eficienta si eficacitate în implementarea proiectului - a fost contractat un serviciu de consultanță în elaborarea cererii de finanțare, un serviciu de proiectare și unul de expertizare tehnică, un contract de servicii de proiectare elaborare Proiect tehnic și detalii de execuție astfel încât să fie garantată calitatea construcției, precum și un serviciu de consultanță care a sprijinit solicitantul în toată perioada derularii proiectului; au fost de asemenea contractate servicii de audit, dirigentie de santier, asistență tehnică din partea proiectantului și publicitate. În acest fel, obiectivul specific 3 și inclusiv obiectivul general al proiectului au fost atinse fără probleme de natură financiară și tehnică, cu respectarea reglementarilor programului de finanțare.

3. Creșterea volumului serviciilor turistice la Pensiunea Popasul Domnesc, în urma extinderii capacității existente. Extinderea se referă atât la lucrări de intervenție în cadrul clădirii existente constând în recompartimentarea, reconfigurarea și reamenajarea camerelor/ spațiilor funcționale la demisol, parter, mansarda 1 și mansarda 2 a clădirii existente cât și la realizarea de nivele noi. La finalul lucrarilor capacitatea de cazare a pensiunii este de 15 unități de cazare, din care 10 camere cu câte 2 locuri și 5 apartamente cu 2 și 3 camere, pentru un total de 32 de persoane.

 

Date de contact beneficiar :

S.C. BUCOVINA TRAVEL&EVENTS S.R.L.,  

telefon : 0749 080 091, e-mai : corina.mititelu@yahoo.com,

Administrator : Mititelu Mihaela Corina

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalizare proiect CREȘTEREA VOLUMULUI SERVICIILOR TURISTICE LA PENSIUNEA POPASUL DOMNESC PRIN EXTINDEREA CAPACITĂȚII EXISTENTE.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finalizare proiect CREȘTEREA VOLUMULUI SERVICIILOR TURISTICE LA PENSIUNEA POPASUL DOMNESC PRIN EXTINDEREA CAPACITĂȚII EXISTENTE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei