Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 167 (5374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bistriţa:40 de nuntaşi, inclusiv mirele, transportaţi la spital în urma unei toxiinfecţii alimentare

Aproximativ 40 de persoane care au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o nuntă în satul bistriţean Cireşoaia, inclusiv mirele, au fost transportate la spitale din Beclean, Bistriţa şi Târgu Mureş, după ce au făcut toxiinfecţie alimentară.

Cornel Săsărman, viceprimarul comunei Braniştea, din care face parte satul Cireşoaia, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la nuntă au participat 350 de persoane, iar la circa 40 dintre acestea, inclusiv mirelui, li s-a făcut rău după ce au mâncat aperitivele pregătite pentru nuntă.

"A fost o nuntă cu 350 de persoane, toate de etnie maghiară. De la aperitive li s-a făcut rău la circa 40 dintre nuntaşi, inclusiv mirelui. Se pare că inclusiv cei care au pregătit aperitivele şi probabil au gustat din ele s-au simţit rău. Au terminat pregătirile, s-au dus acasă să se îmbrace şi să vină la nuntă şi n-au mai apărut. Au făcut toxiinfecţie alimentară. Unii s-au dus la spital, alţii au rămas acasă să se trateze. Mirele a ajuns şi el la spital, dar nu s-a internat", a declarat viceprimarul.

Contactat telefonic, dispecerul de la punctul de lucru Beclean al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud a declarat că nuntaşii au relatat că li s-a făcut rău după ce au mâncat aperitivul, iar unii şi supa.

Conform sursei citate, unii au început să vomite, pe alţii i-a durut capul şi au avut diaree, aşa încât au plecat spre cel mai apropiat spital, atât cu maşinile personale, cât şi cu ambulanţe din Beclean.

"Este posibil ca unii să fi mers şi la spital la Dej. Nu ştim exact cum au procedat. În orice caz, avem informaţia că ar fi peste 30 de persoane care au mers spre spitale în total 32-34, undeva pe acolo", a spus sursa citată.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că 12 persoane au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Beclean, 20 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, iar două au fost trimise la clinici din Târgu Mureş.

"Din ce am putut afla până acum, a fost o nuntă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Probabil au consumat ceva alterat, aşa încât li s-a făcut rău nuntaşilor şi au ajuns la spital: 12 la Beclean, 20 la Bistriţa şi doi la Târgu Mureş. La Bistriţa au fost aduşi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, nu atât pentru că erau într-o stare foarte gravă, ci pentru că nu cred că la Beclean sunt destule locuri. Am trimis acolo o echipă să facă o anchetă epidemiologică să vedem ce s-a întâmplat, cine este vinovat", a declarat Anca Andriţoiu.

Satul Cireşoaia, locuit în cea mai mare parte de etnici maghiari, se află în comuna Braniştea, aflat la 17 kilometri de oraşul Dej din judeţul Cluj şi la 15 kilometri de Beclean. Localitatea este cunoscută pentru că aici se cultivă zeci de soiuri de cireşe şi, în fiecare an, are loc un festival al cireşelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bistriţa:40 de nuntaşi, inclusiv mirele, transportaţi la spital în urma unei toxiinfecţii alimentare.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bistriţa:40 de nuntaşi, inclusiv mirele, transportaţi la spital în urma unei toxiinfecţii alimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei