Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campania transnaţională de prevenire a traficului de persoane "A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!"

 

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) a organizat în perioada 14 – 15 mai 2013, Conferinţa Internaţională pentru facilitarea schimbului de experienţă în domeniul traficului de persoane, eveniment organizat în cadrul Proiectului transnaţional „Abordarea integrată pentru prevenirea exploatării prin muncă în ţările de origine şi destinaţie”, co-finanţat de către Comisia Europeană prin intermediul Programului Prevenirea şi Lupta împotriva Criminalităţii 2009.

La eveniment au participat reprezentanţi cheie ai luptei antitrafic la nivel naţional şi european precum: Valeriu Zgonea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Coordonator al Grupului Parlamentar pentru combaterea traficului de persoane, Marian Tutilescu – Subsecretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne, Myria Vassiliadou – Coordonator European Anti-Trafic, Maria Grazia Giammarinaro – Reprezentant Special al OSCE şi Coordonator pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane.

Evenimentul a vizat diseminarea rezultatelor studiului transnaţional elaborat în cadrul proiectului, lansarea Campaniei de prevenire a traficului de persoane "A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!" şi îmbunătăţirea cooperării pentru identificarea, referirea şi asistenţa acordată victimelor traficului de persoane.

La nivel regional, Campania "A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!" va fi implementată de Centrul Regional Suceava, până pe 31.08.2013 şi va cuprinde activităţi de prevenire în şcoli şi licee, activităţi de prevenire şi instruire a şomerilor/tinerilor în căutarea unui loc de muncă, grupuri de lucru, seminarii, workshop-uri.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, în baza contractului de finanţare cu Direcţia Generală Afaceri Interne a Comisiei Europene, implementează Proiectul „Abordarea integrată pentru prevenirea exploatării prin muncă în ţările de origine şi destinaţie”, în calitate de beneficiar, pe o perioadă de 36 de luni, începând din februarie 2011, cu termen limită de finalizare August 2013.

Obiectivul general al proiectului constă în reducerea dimensiunilor traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă în ţările de origine, tranzit şi destinaţie.

Parteneri în proiect sunt Comisia Naţională pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane- Bulgaria, Organizaţia de Drept Public European (EPLO) – Grecia, KISA  - Cipru, Ministerul de Interne – Ungaria, Ministerul de Interne din FYROM – partener asociat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania transnaţională de prevenire a traficului de persoane "A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!".
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campania transnaţională de prevenire a traficului de persoane "A munci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!"5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei