Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perspectivele de angajare rămân optimiste în trimestrul doi; 21% dintre companii vor face angajări

Climatul de pe piaţa muncii din România va fi favorabil şi în al doilea trimestru al acestui an, 21% dintre companii susţinând că vor face angajări noi, cele mai multe în industria prelucrătoare şi în comerţul cu amănuntul, potrivit grupului cu activităţi în domeniul resurselor umane Manpower.

Dintre cei 635 de angajatori intervievaţi în cadrul studiului, 21% se aşteaptă să facă angajări, în timp ce majoritatea respondenţilor îşi vor păstra efectivele de personal în trimestrul al doilea.

Conform rezultatelor prezentate în cel mai recent studiu Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, previziunea netă de angajare este de +13%, în creştere cu două puncte procentuale atât comparativ cu trimestrul anterior, cât şi cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Optimismul angajatorilor români va fi probabil temperat de turbulenţele financiare care continuă să aibă un impact asupra României, cât şi asupra altor pieţe ale lumii. Continuăm să ne confruntăm cu o uşoară incertitudine datorită situaţiei curente de pe piaţa globală şi este prea devreme să ne pronunţăm asupra consecinţelor pe care aceste incertitudini le vor genera după trimestrul al doilea", a declarat, într-un comunicat, directorul general al ManpowerGroup România, Valentin Petrof.

 

„Criza de talente continuă să rămână o problemă importantă”

Cererea de personal calificat s-a situat în mod constant la un nivel ridicat atât cu privire la plasarea permanentă de personal, cât şi cu privire la angajările temporare. Cu toate acestea, discrepanţele constatate între nivelurile de calificare ale aplicanţilor şi cererea de pe piața forţei de muncă creează adesea blocaje în procesul de angajare, arată Manpower.

"În ciuda faptului că angajatorii prezintă intenţii de suplimentare a efectivelor de angajaţi, identificarea talentelor care să le poată susţine business-ul se poate dovedi a fi o provocare mai mare decât aceştia se aşteaptă. Criza de talente continuă să rămână o problemă importantă, mai acută în România decât în alte ţări", a explicat Petrof.

Angajatorii se aşteaptă la creşteri importante în trimestrul următor privind personalul în toate cele zece sectoare de activitate. Angajatorii din sectorul industriei prelucrătoare raportează cele mai optimiste planuri de angajare cu o previziune netă de angajare de +25%, urmaţi de cei din sectorul comerțului cu amănuntul, cu +22%.

Un ritm constant al angajărilor este anticipat şi în agricultură şi transporturi, depozitare şi comunicații, cu previziuni de +16%. Perspectivele de angajare pentru sectorul serviciilor financiare, de asigurări, imobiliare şi de afaceri se situează la un nivel important de +13%, în timp ce angajatorii din construcţii anunţă creşteri puţin mai mici, având o previziune de numai +7%.

În şapte din cele opt regiuni analizate, angajatorii se aşteaptă ca volumul de personal să crească în trimestrul al doilea. Cele mai optimiste perspective de angajare sunt raportate în Nord-Vest, cu o previziune netă de angajare de +20%.

Un ritm constant al angajărilor este prognozat şi pentru regiunea Sud, cu o previziune de +18%, şi regiunea Nord-Est, unde previziunea este de +17%. Intenții de angajare încurajatoare sunt evidente atât în Vest, cât şi în Centru, unde previziunile se ridică la +16%. În acelaşi timp, angajatorii din Sud-Vest raportează planuri nesigure de angajare cu o previziune de -1%, se mai arată în studiul Manpower.

Planurile privind angajările sunt pozitive în 14 din 24 de țări, iar previziunile se îmbunătățesc sau rămân relativ stabile față de acum trei luni în 18 piețe ale muncii. Cele mai solide perspective privind locurile de muncă sunt raportate în Turcia, Israel şi România. La polul opus se află Italia, Spania şi Grecia.

Studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţa de Muncă este realizat trimestrial şi măsoară intenţiile angajatorilor de a creşte sau de a diminua volumul angajărilor totale pe parcursul trimestrului următor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Perspectivele de angajare rămân optimiste în trimestrul doi; 21% dintre companii vor face angajări.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Perspectivele de angajare rămân optimiste în trimestrul doi; 21% dintre companii vor face angajări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei