Sâmbătă, vremea răceşte, devenind geroasă noaptea în Transilvania şi Moldova şi local în Muntenia şi Maramureş, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vestul ţării, iar în prima parte a zilei şi în extremitatea sudică, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa de la -7...-6 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei până la 5...6 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 şi -2 grade, mai coborâte în depresiuni spre -24 grade. Va fi ceaţă dimineaţa şi noaptea, mai ales în centrul ţării.
La munte, vremea se va răci, devenind geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde trecător va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse se va produce ceaţă.
Duminică, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea îndeosebi în Transilvania şi Moldova. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor avea valori de la -6 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei, până la 6...7 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -12 şi 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -20 de grade. Îndeosebi în sudul şi estul ţării, local va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.
La munte, vremea va fi predominant frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Pe văi şi în depresiuni noaptea se va forma ceaţă. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.
Prognoza meteo la început de an 2013
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii şi a precipitaţiilor care se vor produce în intervalul ianuarie-martie 2013. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Ianuarie
Temperaturile medii lunare se vor situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul şi vestul ţării, unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale.
Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul.
Februarie
Regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sud-estul şi sudul ţării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit.
Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sud-vestul şi nordul ţării acestea se pot situa sub valorile normale.
Martie
Temperaturile medii lunare vor prezenta în general valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, exceptând vestul, sud-vestul şi nord- vestul ţării, unde local valorile termice pot fi sub cele normale.
Cantităţile lunare de precipitaţii se pot situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, doar în sud-estul ţării fiind posibile cantităţi apropiate de mediile multianuale.
(31 dec 2012, 15:26:51
SA D-ZEU CA IN NOUL AN SA FI ,,CENZURAT'' DE MEDICII DIN SUCEAVA CU BISTURIUL,APOI DE VREO DOUA GASTI DE CARTIER,DE SA-TI PLANGA SECURITATEA KGB-ISTA DE MILA.POATE MAI RAMANE SI CEVA PTR POPA!
ASA SA-TI AJUTE D-ZEU!