Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2012 - Anul XVII, nr. 302 (5207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sute de persoane la coadă la Serviciul Permise Auto din Capitală pentru a-şi înmatricula maşinile

Sute de persoane s-au înghesuit, vineri, la ghişeele Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti pentru a-şi înregistra maşinile, încercând astfel să evite taxa de primă înmatriculare, care ar urma să reintre în vigoare de la începutul anului viitor.

În faţa ghişeelor Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti s-au format cozi mari încă de la ora deschiderii, în condiţiile în care vineri este ultima zi din 2012 în care oamenii îşi mai pot înregistra autoturismele cumpărate la mâna a doua fără să achite taxa de primă înmatriculare.

Taxa de primă vânzare auto, suspendată de fostul Guvern doar până la începutul anului viitor, va fi din nou obligatorie începând cu 1 ianuarie, Executivul urmând însă să analizeze această situaţie.

Intraţi în criză de timp, bucureştenii au venit în număr mare, joi şi vineri, la sediul din Pipera al Serviciului de Înmatriculare a Vehiculelor.

"Nu aş fi aşteptat până în ultimul moment, însă până acum nu mi-am putut permite să lipsesc de la lucru ca să înscriu maşina. Mă aşteptam să fie coadă, dar mi-am asumat acest lucru. Mai bine pierd o zi liberă stând la coadă, decât să plătesc nişte bani pe care consider că îi arunc pe fereastră", a declarat Matei Popa, unul dintre cei veniţi la sediul Serviciului de Înmatriculare a Vehiculelor.

Pentru a face faţă numărului foarte mare de solicitări, conducerea instituţiei a suplimentat programul angajaţilor până la ultimul client.

Comisarul şef Şerban Petruş, adjunctul şefului Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX că instituţia a avut un volum de muncă mai mare cu 300 la sută decât în mod obişnuit.

Petruş a precizat că joi au fost eliberate 1.200 de certificate de înmatriculare şi 1.040 de permise de conducere, iar pentru ziua de vineri, care este încă în plină desfăşurare, nu are o situaţie.

"Pentru a putea onora cât mai multe solicitări, am suplimentat programul de lucru până la ultima persoană. Astfel, la ora 19.30 se vor închide uşile şi se va bloca accesul în sediu, urmând ca, toate persoanele aflate în acel moment în unitate să-şi rezolve solicitările indiferent până la ce oră va dura acest lucru", a mai spus Şerban Petruş.

Premierul Victor Ponta a asigurat că Guvernul va reglementa în prima şedinţă de anul viitor situaţia taxei auto, precizând că taxa de primă înmatriculare va fi înlocuită cu o taxă de mediu raportată mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.

Primul ministru a spus că taxa este suspendată până la 31 decembrie, iar pe 3 ianuarie, ministrul Mediului, Rovana Plumb, îi va aduce noua formă a taxei.

Taxa de primă vânzare auto, introdusă de Guvernul Boc la sfârşitul anului 2011, trebuia percepută cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa de poluare.

În ianuarie 2012, pe fondul protestelor organizate atunci în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării în care una dintre revendicările formulate viza eliminarea taxei auto, coaliţia guvernamentală PDL-UDMR a decis să suspende pentru un an, până la 1 ianuarie 2013, taxa de primă vânzare, cu explicaţia că proprietarii de maşini vechi trebuie să beneficieze de timp suplimentar pentru a vinde autovehiculele.

În luna octombrie, premierul Victor Ponta a anunţat că sistemul de taxare a proprietarilor de autovehicule va fi modificat începând cu anul viitor, prin înlocuirea actualei taxe de primă înmatriculare cu o taxă de mediu, calculată în funcţie de nivelul de poluare, dar care să nu fie mai mare decât preţul autoturismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de persoane la coadă la Serviciul Permise Auto din Capitală pentru a-şi înmatricula maşinile.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de persoane la coadă la Serviciul Permise Auto din Capitală pentru a-şi înmatricula maşinile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei