Gastronomii vă recomandă o prăjitură festivă, aromatizată cu portocale, foarte simplu de preparat.
Ingrediente:
6 ouă
2 portocale
200 de grame de zahăr
o linguriţă de praf de copt
300 de grame de făină
150 de mililitri de ulei.
Mod de preparare
Se separă gălbenuşurile ouălor de albuşuri, care se bat spumă, împreună cu un praf de sare.
Într-un vas mare se pun gălbenuşurile, împreună cu zahărul, şi se amestecă bine.
În această compoziţie se adaugă, pe rând, o parte din făină, praful de copt, coaja de la o portocală rasă, sucul stors din cele două portocale, uleiul şi restul de făină. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi se omogenizează.
Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină, se bagă în cuptorul încălzit şi se lasă până devine aurie. Se testează dacă este coaptă introducând o scobitoare perpendicular în prăjitură, iar dacă lemnul este curat, desertul este copt şi se poate scoate din cuptor.
După ce s-a răcit, prăjitura se taie bucăţi şi se pudrează cu zahăr.