Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2012 - Anul XVII, nr. 302 (5207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul preşedinte al BRD Bogdan a încetat din viaţă

Fostul preşedinte al BRD Bogdan Baltazar a încetat din viaţă, vineri, la Spitalul Elias, unde era internat de mai mult timp.

Bogdan Baltazar a decedat vineri, la ora 4.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, "după o lungă şi grea suferinţă", au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare.

Bogdan Baltazar avea 73 de ani şi era unul dintre cei mai respectaţi economişti români. El a condus BRD în perioada mai 1998 - octombrie 2004, din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar în ultimii ani a fost consultant.

În perioada februarie 1997 - mai 1998, Bogdan Baltazar a fost vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FPS, iar din octombrie 1990 până în iulie 1991 a fost secretar de stat, şef al Departamentului pentru Informaţii Publice şi purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Bogdan Baltazar a mai fost director general al Direcţiilor America de Nord şi de Sud, în cadrul MAE (ianuarie 1990 - octombrie 1990), director al Direcţiei Africa din MAE, coordonator al relaţiilor de colaborare economică şi financiară cu ţările zonei (1978 - 1981), secretar I diplomatic în MAE, coordonator al colectivului pentru agenţii specializate economice ale ONU, participant la negocierile de aderare şi apoi la cele curente cu GATT, FMI şi Banca Mondială (1971 - 1978), analist financiar şi şef de proiecte preinvestiţii în cadrul Diviziei de Resurse Naturale şi Transporturi din cadrul PNUD/ONU New York (1968 - 1971), însărcinat cu probleme PNUD/ONU şi ale Consiliului Economic şi Social ONU, MAE (1964 - 1968), asistent la Catedra de Rezistenţa Materialelor a Politehnicii din Bucureşti (1962).

Baltazar a publicat studii şi articole în ţară şi străinătate (New York, Geneva şi Londra) pe probleme de GATT, BIRD, BERD şi în general de economie mondială şi finanţare a proiectelor industriale, precum şi restructurare/privatizare a sistemului bancar românesc.

 

Comunitatea bancară deplânge dispariţia lui Bogdan Baltazar

Asociaţia Română a Băncilor şi BRD-Groupe Societe Generale deplâng dispariţia lui Bogdan Baltazar, economist, diplomat şi bancher, care s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de vineri, după mai mulţi ani de suferinţă.

"BRD – Groupe Societe Generale deplânge cu nemărginită tristeţe trecerea în nefiinţă a celui care a marcat profund istoria recentă a băncii. Preşedintele, cum ne amintim cu deplin respect zilele şi nopţile în care ne insufla pasiunea pentru acurateţe şi claritate, va rămâne în filigranul BRD aşa cum a fost: Un mare profesionist şi om. Dumnezeu să-i dea odihna pe care şi-a refuzat-o în această lume!", se arată într-un mesaj al BRD.

La rândul său, Asociaţia Română a Băncilor îşi exprimă regretul pentru dispariţia colegului Bogdan Baltazar.

"În aceste momente de încercare şi suferinţă pentru familie, cuvintele sunt prea modeste pentru a exprima pierderea unuia dintre cei mai experimentaţi bancheri care a contribuit la dezvoltarea sistemului bancar românesc, un reputat economist şi un diplomat prin excelenţă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se spune în mesajul transmis de ARB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul preşedinte al BRD Bogdan a încetat din viaţă.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul preşedinte al BRD Bogdan a încetat din viaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei