Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 dec 2012 - Anul XVII, nr. 302 (5207)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile arestarea lui Cristian Cioacă

Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui Cristian Cioacă, în dosarul în care este suspectat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Propunerea procurorilor Parchetului instanţei supreme de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul lui Cristian Cioacă a fost dezbătută în şedinţă secretă.

După deliberări, instanţa a admis propunerea procurorilor, astfel că Cioacă va rămâne în arest încă 30 de zile.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Cu puţin timp înaintea deciziei de prelungire a măsurii arestării, Tribunalul Bucureşti a respins o cerere făcută de avocata lui Cristian Cioacă prin care a solicitat eliberarea acestuia din arest şi instituirea interdicţiei de a părăsi ţara sau localitatea.

Nici această decizia nu este definitivă, putând fi contestată de Cristian Cioacă la Curtea de Apel Bucureşti.

Cristian Cioacă, suspectat de uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu, este arestat din 5 decembrie, fiind acuzat de omor deosebit de grav.

După cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliştii au continuat cercetările şi strângerea de probe, poliţistul Cristian Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei.

Probele criminaliştilor, prelevate chiar din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge - identificate cu un aparat special, Crime Light - prelevate de sub zugrăveala apartamentului (sechestrat de anchetatori după ce l-au pus sub acuzare pe Cioacă-n.r.) au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, de la Poliţia din Argeş, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de vară de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile arestarea lui Cristian Cioacă.
 Vizualizări articol: 1436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile arestarea lui Cristian Cioacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei