Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2012 - Anul XVII, nr. 291 (5196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevii români au obţinut şase medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe de la Teheran

Elevii români au obţinut şase medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori care a avut loc la Teheran şi la care au participat 165 de elevi din 35 de ţări, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat de marţi al Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, elevii români participanţi la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2012, la Teheran, au obţinut şase medalii de argint.

Toţii componenţii lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unui premiu, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent, când olimpicii români au cucerit două medalii de argint şi patru de bronz.

Elevii premiaţi cu medalii de argint sunt Diana-Andreea Catană (clasa a IX-a/Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa), Ruxandra Tesloianu (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi), Dan Mircea Mirea (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova), Adrian Mihai Radu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), Tiberiu Alexandru Pană (clasa a X-a/Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti), respectiv Andrei Iliescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Capitală).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe, din care două teoretice individuale şi una practică, pe echipe, formate din trei membri la trei discipline, respectiv chimie, biologie şi fizică.

La ediţia din acest an au fost prezenţi 165 de elevi, din 35 de ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii români au obţinut şase medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe de la Teheran.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii români au obţinut şase medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe de la Teheran0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei