Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 dec 2012 - Anul XVII, nr. 291 (5196)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul vrea ca până la 15 martie să înfiinţeze Autoritatea de Supraveghere Financiară

Proiectul de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară va fi prezentat astăzi în Guvern şi va rămâne în dezbatere publică, iar preşedintele acestei noi structuri va fi numit de către Parlament pe baza experienţei în domeniu şi ţinând cont de opinia BNR, a anunţat premierul Victor Ponta.

El a precizat că actul normativ va fi aprobat de viitorul Executiv şi a explicat urgenţa documentului, promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă, prin faptul că se doreşte ca până la 15 martie să fie îndeplinite toate procedurile pentru înfiinţarea noii autorităţi, fiind nevoie de "o mişcare rapidă" de adaptare la noile realităţi în domeniu.

Guvernul va desfiinţa autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul CNVM, CSA şi CSSPP vor fi preluate până cel târziu în luna martie a anului viitor de către o nouă instituţie - Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede constituirea noii autorităţi, Guvernul motivează caracterul de urgenţă al actului normativ invocând disfuncţionalităţile constatate, mai ales în ultima perioadă, în activitatea desfăşurată în sectorul pieţei de capital şi cel al asigurărilor, care impun adoptarea unor măsuri de ordin legislativ pentru asigurarea eficientizării activităţii de supraveghere sectorială realizată în afara ariei de competenţă a băncii centrale.

Luni seara, premierul Victor Ponta declara că a discutat cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, despre constituirea Autorităţii de Supraveghere Financiară şi că urma să mai aibă, ieri, o nouă discuţie cu acesta, deoarece decizia de înfiinţare a unei astfel de structuri nu fusese încă luată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea ca până la 15 martie să înfiinţeze Autoritatea de Supraveghere Financiară.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul vrea ca până la 15 martie să înfiinţeze Autoritatea de Supraveghere Financiară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei