Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2012 - Anul XVII, nr. 270 (5175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noapte albă în bibliotecile din România, sâmbătă spre duminică

Bibliotecile din Bucureşti şi din ţară îşi vor deschide porţile în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 18.00, într-o campanie inedită sub genericul "Nocturna bibliotecilor", organizată la iniţiativa Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Noaptea albă a bibliotecilor constă într-o serie de evenimente culturale şi artistice şi se bucură de participarea a numeroase instituţii de profil din ţară şi din Bucureşti. Acestea îşi vor deschide porţile în afara orelor obişnuite ale programului de lucru şi-şi vor primi oaspeţii cu evenimente speciale, experimente culturale în premieră. La Suceava, proiectul beneficiază de sprijinul Bibliotecii judeţene "I.G. Sbiera".

"Campania de anul acesta reprezintă o ieşire la rampă fără precedent a bibliotecilor şi nu mă refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim, practic, de cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România, într-un periplu cultural şi artistic amplu, pe mai multe paliere, funcţie de îndrăzneala şi imaginaţia bibliotecarilor implicaţi", a declarat Ioana Crihana, director executiv al ANBPR.

Astfel, preţ de o noapte, fiecare bibliotecă participantă la Nocturna Bibliotecilor va încerca să îşi surprindă vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiecţii de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creaţie până la întâlniri cu autori, concursuri, expoziţii şi demonstraţii de virtuozitate artistică.

"Ca manifestare pro-lectură şi eveniment de promovare naţională a culturii în toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine să conştientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituţia bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală", a declarat Dragoş-Adrian Neagu, preşedintele ANBPR.

Iniţiată şi coordonată de ANBPR şi implementată de profesionişti bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, Nocturna Bibliotecilor este susţinută de Fundaţia Irex România, GMP PR şi THECELL.

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noapte albă în bibliotecile din România, sâmbătă spre duminică.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noapte albă în bibliotecile din România, sâmbătă spre duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei